Η ΚΝΕ για τα εγκαίνια του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου από τον Υπουργό Παιδείας

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συμβούλιο Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, μέσω της οποίας σχολιάζει την παρουσία του Υπουργού Παιδείας στα εγκαίνια του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο Υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Γαβρόγλου, με προκλητικό τρόπο, ετοιμάζεται να στήσει ακόμα μια προεκλογική φιέστα και να εγκαινιάσει το νέο «Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο» στο Ηράκλειο. Ουσιαστικά να εγκαινιάσει απλώς την πραγματικά ολοκαίνουργια ταμπέλα του ιδρύματος!

Τα οξυμμένα προβλήματα που αφορούν τις τεράστιες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, την διάλυση της φοιτητικής μέριμνας, την ανεπαρκή υλικοτεχνική υποδομή, το ίδιο το επίπεδο και τους όρους σπουδών είναι ακόμη εδώ και θα συνεχίσουν να βάζουν εμπόδια στις σπουδές των φοιτητών. Την ίδια στιγμή, όχι μόνο δεν εξασφαλίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, αλλά οι μηχανικοί παραμένουν 4ετούς φοίτησης, δεύτερης κατηγορίας απόφοιτοι δηλαδή.  Η πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης είναι ακόμα μια κοροϊδία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και καμία σχέση δεν έχει με την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών των σπουδαστών!

Γιατί άραγε ο Υπουργός, δεν πάει να εγκαινιάσει και το τμήμα των Φυσικών Πόρων, που έκλεισε αφήνοντας τους σπουδαστές στον αέρα, ή ακόμη καλύτερα να επισκεφθεί τους εστιακούς φοιτητές, που πληρώνουν νοίκι στις εστίες του νέου Πανεπιστημίου, όπως και τους τουλάχιστον 500 φοιτητές που δικαιούνται σίτιση και κάθε εξάμηνο μένουν εκτός.  Βέβαια ο Υπουργός έχει δώσει δείγματα γραφής στο να αποφεύγει τους φοιτητές και τα αιτήματά τους με νομοσχέδια ψηφισμένα μεγάλη Δευτέρα και εγκαίνια με κλειστές πόρτες.

Οι φοιτητές έχουν μία επιλογή: να δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης να σαρώσει ότι μορφωτικό δικαίωμα έχει απομείνει όρθιο!

Στις εκλογές δεν τους χαριζόμαστε! Είναι ανάγκη οι φοιτητές να εκφράσουν και στην κάλπη το μόνο σήμερα προοδευτικό και ρεαλιστικό, που είναι να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες και δικαιώματα και όχι να συμβιβαζόμαστε με τη λογική που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θέλουν να εγκλωβίσουν τη νεολαία, στη λογική του μικρότερου κακού, του συμβιβασμού με τα ψίχουλα.

Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε!  Τους χαλάμε τα σχέδια!  Ψηφίζουμε ΚΚΕ!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί