Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τις ενισχύσεις στους αιγοπροβατοπαραγωγούς της Κρήτης

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η απόφαση για τη χορήγηση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 9,1 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των αιγοπροβατοτρόφων της Περιφέρειας Κρήτης, που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις αρχές του 2019.

Όπως αναφέρει η απόφαση, δικαιούχοι είναι όσοι διαθέτουν ζωικές εκμεταλλεύσεις με ενήλικα θηλυκά αιγοπρόβατα (άνω του έτους) και έχουν παραδώσει γάλα σε εγκεκριμένες μεταποιητικές μονάδες το έτος 2018 ή και έχουν προχωρήσει σε επίσημες σφαγές κατά την περίοδο 01.01.2018 έως 11.04.2019, όσοι έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος αιτήσεων 2018 καθώς και όσοι διατήρησαν την εκμετάλλευση τους ενεργή έως και την 31/12/2018 γεγονός το οποίο διαπιστώνεται από τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κτηνιατρικής (ΟΠΣΚ).

Το ύψος της ενίσχυσης ήσσονος σημασίας καθορίζεται σε 6,5 ευρώ/αίγα ή προβατίνα για την ΠΕ Χανίων, σε 4,5 ευρώ/αίγα ή προβατίνα για την ΠΕ Ρεθύμνης και σε 4,9 ευρώ/αίγα ή προβατίνα για τις ΠΕ Ηρακλείου και Λασιθίου.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό ανά δικαιούχο καθορίζεται με βάση τον προσδιορισθέντα αριθμό ζώων μετά τους ήδη πραγματοποιηθέντες ελέγχους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί