Γυναικεία υπόθεση οι δουλειές του σπιτιού για τον Κ. Μητσοτάκη (Βίντεο)

Στη εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αρνήθηκε μεν ένα debate με τον Αλέξη Τσίπρα προτιμώντας να ανοίξει τα εσώψυχά του στην πρωινή εκπομπή του Alpha και να συζητήσει για τα «σοβαρά» θέματα που απασχολούν τον πολίτη, όπως τον χωρισμό και την επανασύνδεση με την Μαρέβα, για το κολύμπι, το Netflix που κατάφερε να δει στο κινητό του (!) και για το τι θα έκανε αν η κόρη του έβγαινε με κάποιοι που ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. 

Δείτε: Στο lifestyle τo έριξε σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης: Αποκάλυψε στους τηλεθεατές την μεγάλη του… ανακάλυψη!

Πέρα από το άνευ ουσίας κουτσομπολιό που παρακολουθήσαμε, είδαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιχειρεί να κάνει και μια μικρή αναφορά σε δυο τρια πολιτικά θέματα, ανάμεσά τους τα έξοδα του ελληνικού νοικοκυριού. Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν ανέφερε την μείωση του ΦΠΑ από την κυβέρνηση και αν η ΝΔ θα την διατηρήσει αν εκλεγεί, αλλά είπε και το ανεπανάληπτο για να δικαιολογήσει ότι δεν έχει πολύ επαφή με το νοικοκυριό: «’Εχω πλήρη αίσθηση ότι οι βασικές δουλειές στο σπίτι γίνονται από τη νοικοκυρά». Με άλλα λόγια οι βασικές δουλειές στο σπίτι γίνονται από τη γυναίκα όχι από τον άντρα, είπε ο Μητσοτάκης και αναπαρήγαγε την πιο στερεοτυπική πατριαρχική αντίληψη των εποχών του ’60, ότι δηλαδή ο φυσικό χώρος της γυναίκας είναι η κουζίνα. 

Στην εποχή του #MeΤoo και του κινήματος υπέρ των αμβλώσεων, όπου οι γυναίκες αγωνίζονται ξανά για το δικαιώμά τους να είναι ελεύθερες να επιλέγουν για το σώμα τους και τη ζωή τους, ο Κυριάκος βγαίνει στην ελληνική τηλεόραση για να πει στην νοικοκυρά την σεξιστική του λογική θυμίζοντας άλλες εποχές: οι δουλειές του σπιτιού είναι για τις γυναίκες, τελεία και χαμόγελο. 

Εποχές που μάλλον ο Κυριάκος αναπολεί. Στο τέλος θα μας πει ότι το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο. Μήπως, να πάει για γερουσιαστής στην ακραία συντηρητική Αλμαπάμα (που ψηφισε κατά των αμβλώσεων), μετά την ήττα του στις ευρωεκλογές;

Τι σχολίασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λάμπρου:

Επιμέλεια Κ.Κ, Left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί