Συνέλευση κατοίκων των δυτικών συνοικιών του Ηρακλείου για τα αυθαίρετα

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, σχετικά με την συνέλευση των μελών του και κατοίκων των δυτικών συνοικιών της πόλης για τα αυθαίρετα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με πρωτοβουλία του συνδικάτου μας και των σωματείων ιδιωτικών υπαλλήλων και συνταξιούχων ΙΚΑ, πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των μελών μας και κατοίκων των δυτικών συνοικιών της πόλης μας με θέμα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλης και την συνέχεια του αγώνα ενάντια στον αντιλαϊκό φοροεισπρακτικό νόμο για τα αυθαίρετα.

Στη συνέλευση επιβεβαιώθηκε η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές από τον Άη Γιάννη Χωστό, το Λίντο και  ως το Γάζι, όπου παρά τις υποσχέσεις, ούτε ευρώ δεν έχει πέσει για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων πολιτικής προστασίας, οδοποιίας, ελεύθερων χώρων και συνολικά χωροταξίας που αντιμετωπίζουμε.

Και ενώ ενόψει του καλοκαιριού κινδυνεύουμε από τα σμήνη των κουνουπιών, την μόλυνση των στάσιμων υδάτων και να καούμε ως νέο Μάτι, λόγω της μη πρόβλεψης καθαρισμού ρεμάτων, εγκαταλελειμμένων οικοπέδων και κοινόχρηστων χώρων.

Στη συνέλευση καταγγέλθηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων με τσακισμένα εισοδήματα, που αδυνατούν να ενταχθούν στον νόμο, κινδυνεύουν να χρεωθούν με υπέρογκα πρόστιμα και απώλεια του “συνταγματικά κατοχυρωμένου” δικαιώματος της πρώτης κατοικίας τους.

Παραμένουν επίσης άλυτα τα σοβαρά προβλήματα με τα εξ’ αδιαιρέτου ακίνητα.

Όλοι οι κάτοικοι ομόφωνα δήλωσαν την κατηγορηματική αντίθεση τους σε αυτόν τον νόμο – δολοφόνο της λαϊκής κατοικίας. Ότι δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, ούτε δέχονται να τους μεταφέρει την ευθύνη του αυθαιρέτου πάνω τους, μέσω της ομηρίας της λεγόμενης “τακτοποίησης”.

Το κράτος, οι κυβερνήσεις, οι δήμοι και η περιφέρεια έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης και το άθλιο περιβάλλον που ζούμε εμείς και οι οικογένειες μας.

Δήλωσαν την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τον αγώνα απαιτώντας:

-Την απόσυρση του άδικου καθαρά φορομπηκτικού νόμου για την “τακτοποίηση” των αυθαιρέτων, που φορτώνει άλλο ένα χαράτσι στις πλάτες των φτωχών λαϊκών οικογενειών.

Την ίδια στιγμή που “τακτοποιεί”  μεγάλα συμφέροντα, μεγαλοξενοδόχους που θα τακτοποιήσουν με μικρό κόστος, μεγάλες αυθαιρεσίες, από τις οποίες θησαύρισαν τα προηγούμενα χρόνια.

-Πάγωμα τακτοποίησης, καμία κατάσχεση λογαριασμών, λοιπών περιουσιακών στοιχείων    και δέσμευση ΑΦΜ εργαζομένων με χαμηλά εισοδήματα με αυθαίρετα κτίσματα εκτός σχεδίου πόλης.

Να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα υποδομής στις γειτονιές μας (αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, καθαρισμός ρεμάτων – Γιόφυρου, υποδομές μεταφορών, ύδρευσης-αποχέτευσης, ενεργειακών δικτύων, σχολειά κλπ) Να επιλυθεί με ευθύνη του κράτους και  το πρόβλημα χαρακτηρισμού χιλιάδων λαϊκών οικογενειών ως «αυθαίρετους οικιστές». Επιλύοντας ταυτόχρονα το πρόβλημα μεταβίβασης των ακινήτων και των εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησιών.

Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών που έρχονται, για να σώσουν τους τραπεζικούς ομίλους, κλέβοντας το δικό μας βιος.

Στα πλαίσια των αποφάσεων που πάρθηκαν, τα συνδικάτα μας απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση προς τους υποψήφιους δήμαρχους και περιφερειάρχες που παίρνουν μέρος στις εκλογές, να πάρουν θέση για τον άδικο νόμο και να ξεκαθαρίσουν αν θα στήσουν τις υπηρεσίες – παρατηρητήρια δόμησης που προβλέπει για τις διώξεις εναντίον των κατοίκων των συνοικιών μας.

Τέλος καλούμε τους κατοίκους να κάνουν κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές τις θέσεις και τη στάση των Κομμάτων και των συνδυασμών στις τοπικές εκλογές, απέναντι στον άδικο φορομπηχτικό νόμο για τα αυθαίρετα και συνολικά την τις θέσεις και την πολιτική τους απέναντι στις δικές τους ανάγκες και διεκδικήσεις.

Ο αγώνας συνεχίζεται με αγωνιστικές πρωτοβουλίες τις επόμενες μέρες και με κορύφωση το Νοέμβρη όπου λήγει η προθεσμία ένταξης στον νόμο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί