Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Μινωικών Γραμμών ο Β. Λαμπρινός

Συνάντηση είχε το πρωί της Δευτέρας 20 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Μινωικών Γραμμών κ.Αντώνη Μανιαδάκη. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συνοδευόταν από υποψηφίους της “Δύναμης Πολιτών”.


Στη διάρκεια της συνάντησης οι δύο άνδρες είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τα θέματα της ενίσχυσης της τουριστικής ταυτότητας και δυναμικής του Ηρακλείου.

Στην περίοδο 2014-2019 ο Δήμος Ηρακλείου προώθησε ενεργά συνέργειες με όλους τους παράγοντες του τουρισμού, προκειμένου η πόλη μας να εξελιχθεί σε προορισμό “city break”, δηλαδή να μην αποτελεί σημείο άφιξης-αναχώρησης, αλλά προορισμό διαμονής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μέσα από ευρύτερες συνεργασίες να ενταθεί σημαντικά η τουριστική προβολή του Ηρακλείου, το οποίο πλέον συγκροτεί την δική του αυτόνομη τουριστική ταυτότητα και προσελκύει πολύ περισσότερους επισκέπτες. Ταυτόχρονα, μέσα από ποικίλα και υψηλής ποιότητας πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, το Ηράκλειο έχει μπει στον εθνικό και διεθνή χάρτη ως προορισμός θεαμάτων. Η αλλαγή αυτή στην τουριστική δυναμική της πόλης, που συνοδεύεται από μια εκ των πραγμάτων διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, έχει ήδη ως αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση των επενδύσεων και τη βελτίωση των υποδομών σε επίπεδο ξενοδοχείων πόλης. Στη διάρκεια της συζήτησης κατατέθηκαν γόνιμες ιδέες και προτάσεις για ενίσχυση των πολιτικών που ήδη εφαρμόζονται.

“Στόχος”, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, “είναι αυτή η εξέλιξη να συνεχίσει να ενισχύεται, ώστε αφενός να διευρύνεται η τουριστική περίοδος και αφετέρου η τουριστική ανάπτυξη να μεταφερθεί και στην ύπαιθρο του Δήμου, με βάσεις την αξιοποίηση της παράδοσης και του αγροδιατροφικού μας πολιτισμού”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί