Κινητοποιήσεις του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου προχώρησε σε κινητοποιήσεις κατά συγκεκριμένων ξενοδοχειακών μονάδων του Νομού Ηρακλείου, για τις οποίες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, “έχουμε διασταυρωμένες καταγγελίες που αφορούν στην καταστρατήγηση κατά που τους βολεύει της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας”.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται:
“Μετά από συνεχείς ενημερώσεις και προειδοποιήσεις στη διεύθυνση και στα λογιστήρια των ξενοδοχείων για την τήρηση και εφαρμογή για τους όρους αμοιβής και εργασίας που προβλέπονται μέσα από συμβάσεις εργασίας, οι συμφωνίες καλά κρατούν, με όρους υποδεέστερους των από τον Νόμο προβλεπόμενους.
Η εντατικοποίηση και οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας στο αποκορύφωμα τους. Εργασία χωρίς ρεπό και απλήρωτα, υπερεργασία και υπερωρία απλήρωτη, αργίες δουλεμένες χωρίς προσαύξηση του 75%.
΄΄Φτιάχνουν ΄΄ το μισθό στα μέτρα τους και καθυστερούν να τον καταβάλλουν.
Είναι η αρχή από μια σειρά κινητοποιήσεων που το επόμενο διάστημα θα γίνουν πιο έντονες.
Σεβόμενοι τους επισκέπτες πελάτες, που έρχονται να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας, τους ενημερώνουμε για τους λόγους που κάνουμε τις διαμαρτυρίες και σε καμία περίπτωση για να τους ταλαιπωρήσουμε.
Η ευθύνη για τις εξελίξεις εναπόκειται στη βούληση και την τακτική των ξενοδόχων .
Καλούμε για πολλοστή φορά το Υπουργείο Εργασίας μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών να εντατικοποιήσει τους ελέγχους για να σταματήσει η εκμετάλλευση και η ασυδοσία από ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων που ευτυχώς δεν είναι όλοι στην ίδια κατεύθυνση”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί