Σε Περιφέρεια και Δήμο ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια,  παρουσία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, παρόντες ήταν επίσης ο Επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο ΓΕΠΑΔ Κρήτης Κώστας Λαγουδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Νίκος Σπυριδάκης, και η Αστυνόμος Ά ΓΕΠΑΔ Κρήτης Ελένη Παπαθανασίου.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στις δηλώσεις του ευχαρίστησε δημόσια τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την στήριξη που παρέχει στην ΕΛ.ΑΣ με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που χρηματοδοτούν την ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής της Αστυνομίας στο νησί.  

«Βρισκόμαστε στην Κρήτη με τον κύριο Επιτελάρχη για να μπορέσουμε να επισκεφθούμε τους συναδέλφους,  κάνουμε επισκέψεις και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις, να μιλήσουμε για θέματα που μας αφορούν, να επιλύσουμε προβλήματα. Στα πλαίσια αυτά επισκεφθήκαμε και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος πάντα είναι κοντά στην Αστυνομία, και βοηθάει ιδίως με τα προγράμματα τα Ευρωπαϊκά που αξιοποιούνται για την ΕΛ.ΑΣ.  Μας δόθηκε ευκαιρία να τα συζητήσουμε και νομίζω ότι θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων, για την ωφέλεια και της Αστυνομίας αλλά κυρίως για τους πολίτες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Με τον δήμαρχο Ηρακλείου

Με τον κ. Ανδρικόπουλο συναντήθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης,  ο Επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Κώστας Λαγουδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Νίκος Σπυριδάκης  και οι Αντιδήμαρχοι Στέλα Αρχοντάκη και Γιώργος Καραντινός.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και αφορούσε κυρίως σε δυο θέματα.

Αρχικά συζητήθηκε η μεταφορά της λαϊκής της Νέας Αλικαρνασσού στον χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου, δίπλα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Περιοχής. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Αρχηγό ότι η διεύθυνση και το προσωπικό των φυλακών έχουν κατ΄αρχήν άρει τις αντιρρήσεις τους για την μεταφορά, κάτι που δεν έχει συμβεί και με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.  

Ο Αρχηγός τόνισε από την πλευρά ότι παράλληλα με την μελέτη για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν, η ΕΛ. ΑΣ.θα εξετάσει το θέμα εκ νέου.

Το δεύτερο ζήτημα που τέθηκε από τον Δήμαρχο ήταν η στελέχωση  του αστυνομικού γραφείου στο κέντρο της πόλης. Ο Δήμος έχει παραχωρήσει χώρο στην ΕΛ.ΑΣ., στο δημοτικό κτίριο στην πλατεία Δασκαλογιάννη, ο οποίος όμως δεν έχει στελεχωθεί ακόμα. Ο κ. Ανδρικόπουλος τόνισε ότι πρέπει να διευκρινιστούν οι αρμοδιότητες που θα έχει το γραφείο, πριν προχωρήσει η στελέχωσή του.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση και για τα δύο θέματα, στις 15 Ιουνίου 2019.

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την ΕΛ.ΑΣ, την οποία τιμούμε για το δύσκολο έργο το οποίο επιτελεί.  Θεωρούμε ότι με καλή θέληση και συζήτηση θα βρούμε αμοιβαία αποδεκτές λύσεις και για τα δύο θέματα που μας απασχολούν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί