Ο μπαχαλάκιας των fake news και του μίσους, Αυγενάκης: Θυμηθείτε τις υποθέσεις που σκαρφίστηκε!

Ο βουλευτής Ηρακλείου και δεξί χέρι του προέδρου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, είναι γνωστό ότι δεν διακρίνεται για τις υπεύθυνες πολιτικές του θέσεις ούτε φυσικά για τις ορθές του αναλύσεις. Αντιθέτως, συχνά πυκνά, προκαλεί ακόμα και τα ίδια τα στελέχη της ΝΔ, που ειδικά στο Ηράκλειο δεν του συγχωρούν ότι η αλαζονική του στάση, η εμπάθεια και οι προσωπικές του επιλογές διέσπασαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο, απέσυραν τη στήριξη από τον εκλεγμένο, με τη στήριξη και της ΝΔ, δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό, και οδήγησαν το επίσημο κόμμα σε στήριξη του Γιάννη Κουράκη, μέχρι πρότινος αντιπάλου της ΝΔ.

Έτσι ίσως κάποιος θα μπορούσε να εξηγήσει και τη νέα του προκλητική δήλωση περί “σχεδιαζόμενης νοθείας” στις εκλογές. Δήλωση που εξόργισε όχι μόνο τους πολιτικούς του αντιπάλους για την ανευθυνότητά του, αλλά και τον ίδιο τον κόσμο της ΝΔ, καθώς απλά ο Αυγενάκης παραδέχτηκε με ηττοπάθεια ότι οι δημοσκοπήσεις που προβλέπουν “θρίαμβο” του κόμματός του, δε λένε την αλήθεια και στην ουσία προσπάθησε να δικαιολογήσει μια ήττα. “Λίγες μέρες πριν τις εκλογές έρχεται να μας πει ότι χάνουμε και πρέπει να ψάξουμε δικαιολογίες”, έλεγε χθες βράδυ στο Candiadoc τοπικό στέλεχος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι αυτή η δήλωση προκαλεί πρόβλημα πρωτίστως στο κόμμα.

Δείτε: Προβλέπει ήττα της ΝΔ και προκαλεί ο Αυγενάκης: Έχει… «πληροφόρηση» για νοθεία! (βίντεο)

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος γαλάζιος βουλευτής ξεχωρίζει για τις προκλητικές του αναφορές και παρεμβάσεις, πασπαλισμένες με μπόλικη “θεατρικότητα” κακής κοπής.

Δείτε ενδεικτικά:

Νέες χυδαιότητες Αυγενάκη: Αριστερός φλώρος ο Τσίπρας, ντροπή της Κρήτης ο Πολάκης! (βίντεο)

Ο Αυγενάκης… τσαντίστηκε που η κυβέρνηση ολοκληρώνει τα βαλτωμένα έργα της Κρήτης!- Το… διάγγελμά του! (βίντεο)

Ο Λευτέρης με αυταρχισμό και πολλά νεύρα (είναι η σιγουριά… της νίκης, φαίνεται)- Δείτε το βίντεο του μοναδικού γραμματέα

Χτυπιέται και χυδαιολογεί από το βήμα της βουλής επειδή δεν πέφτει η κυβέρνηση!- Η κακή παράσταση Αυγενάκη σε ένα βίντεο

Θεατρικό… “διάγγελμα” Αυγενάκη για τον ΒΟΑΚ και απαγόρευση διαφωνίας, με ποινή διαγραφής! (βίντεο-φωτο)

Πρόσφατα είχε φτάσει στο σημείο να απειλήσει δημόσια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “να μην τολμήσει να υπογράψει” την απόφαση της Βουλής για την αναγνώριση της Βόρειας Μακεδονίας, καλώντας τον στην πραγματικότητα σε συνταγματική εκτροπή!

Δείτε: Μαξίμου για Αυγενάκη: «Για κακή του τύχη, υπάρχει κάτι που λέγεται Σύνταγμα»

Ο άνθρωπος που το 2011 είχε καταγγείλει τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά για χίλια μύρια (είχε αποχωρήσει κιόλας, θυμίζω) έχει διακριθεί και για τα fake news που συχνά πυκνά διαλαλεί ο ίδιος ή μοιράζει σε “φίλια” μέσα. Όπως πχ όταν το 2015 διέρρεε στο “Πρώτο Θέμα” και στη συνέχεια (επικαλούμενος το δημοσίευμα που ο ίδιος είχε υπαγορεύσει!) έλεγε μέσα στη Βουλή, ότι η οικογένεια της τότε αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, έχοντας γνώση ότι επέρχονται τα capital control, σήκωσε από την τράπεζα καταθέσεις 200.000 ευρώ! Τότε η κ. Βαλαβάνη, εντός βουλής, σημείωνε ότι “νόμιζα πως ο κ. Αυγενάκης φορούσε παντελόνια”.

Ένα χρόνο αργότερα η εφημερίδα, κάτω από την απειλή μιας καταδίκης για συκοφαντική δυσφήμηση, ζητούσε συγγνώμη από την κ. Βαλαβάνη, σημειώνοντας: «… Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Εξώδικο και σ’ επιστολή της Εθνικής Τράπεζας η οποία μας συγκοινοποιήθηκε, προκύπτει ότι, η πληροφόρηση μας στηρίχθηκε σε ισχυρισμούς που προέβαλλαν στελέχη της αντιπολίτευσης στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία αποδεικνύονται σήμερα ως ανακριβή και γι’ αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας δημοσιεύσαμε την Εξώδικο της κας Βαλαβάνη στο φύλλο της Κυριακής 29/05/2016 και την παρούσα ανάρτηση μας

Το καλοκαίρι του 2016 ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε τεθεί επικεφαλής της εκστρατείας μίσους κατά των προσφύγων και μεταναστών, μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης να εγκαταστήσει και στην Κρήτη, οικογένειες προσφύγων. Ενός “κινήματος” ξενοφοβίας που έγινε κύμα μίσους και ρατσισμού ειδικά στα social media.

Είχε προηγηθεί, τον Μάιο του 2016, μια παρέμβαση του ίδιου (την οποία υπέγραφαν και άλλοι βουλευτές της ΝΔ), με την οποία έθετε θέματα “υγιεινής” για τους πρόσφυγες που έρχονταν στην Ελλάδα, ενώ ζητούσε και ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για να μην κινδυνεύουν οι κάτοικοι και οι πρόσφυγες – μετανάστες…

Και στην Κρήτη πλέον πήρε τη “σημαία”, με ξενοφοβικές δηλώσεις και παρεμβάσεις, αναγκάζοντας, μεταξύ άλλων, ακόμα και των ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, να διαχωρίσει τη θέση του από τον συντοπίτη του γραμματέα! Ενώ η ΝΕ Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ είχε καταγγείλει τον κ. Αυγενάκη ότι “παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια ρίχνει νερό στον μύλο της λαϊκίστικης ακροδεξιάς”.

Τότε απείλησε να… “τελειώσει” και τον εκλεγμένο δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, επειδή είχε συμφωνήσει στη φιλοξενία των προσφύγων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από πολλά άλλα στελέχη της ΝΔ, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου και πρώτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ, Γρηγόρης Πασπάτης.

Τί είχε συμβεί, να θυμίσουμε: όταν ήλθε στην Κρήτη ο τότε υπουργός Γ. Μουζάλας και συζήτησε με τους δημάρχους του νησιού το ενδεχόμενο εγκατάστασης 2.000 προσφύγων στο νησί, ο κ. Αυγενάκης άρχισε τις ξενοφοβικές παρεμβάσεις. Και, μεταξύ άλλων, “αποκάλυψε” ότι δεν θα μεταφέρονταν 2.000 πρόσφυγες, ούτε θα ήταν οικογένειες προσφύγων, αλλά 5.000 τους οποίους θα έδιωχνε η Μέρκελ από τη Γερμανία! Άρα, για να τους διώξει, δεν ήταν και τίποτα αθώοι (γινόταν ο συνειρμός…)

Φυσικά, την “πληροφορία” που είχε από τη… Μέρκελ (η οποία φυσικά διαψεύστηκε και επισήμως από τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά και την πορεία της ζωής) ο κ. Αυγενάκης τη διοχέτευσε στο Πρώτο Θέμα και σε άλλα φίλια μέσα. Και έγινε τεράστιο “θέμα”.

Μετά από όλα αυτά, τις δηλώσεις, τις παρεμβάσεις, το κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που διαμορφώθηκε με κεντρικό πρωταγωνιστή τον κ. Αυγενάκη, ακολούθησε ένα κύμα απίστευτου μίσους στα social media, για το οποίο ήταν φανερό ότι η ευθύνη ήταν στον γραμματέα της ΝΔ και στα “φίλια” μέσα. Πολλοί “Κρητίκαροι” καλούσαν σε ξεσηκωμό τους κατοίκους του νησιού, ώστε να μην έλθουν τα “λαθροπιθήκια”!

Δείτε μερικούς από τους τίτλους των μέσων εκείνων των ημερών με τις “πρωτοβουλίες” Αυγενάκη και το κύμα ξενοφοβίας και μίσους που προκάλεσε

Φυσικά το ξέπλυμα των ακροδεξιών από τον Αυγενάκη δεν έγινε μόνο με αυτή την αφορμή. Τον Μάρτιο του 2018 ουσιαστικά έδινε άλλοθι στον χρυσαυγίτη βουλευτή Λαγό για τις άθλιες επιθέσεις του μέσα στην ίδια τη βουλή.

Δείτε: Η απενοχοποίηση της Χρυσής Αυγής από τον Λ. Αυγενάκη – Δικαιολόγησε τους τραμπουκισμούς του χρυσαυγίτη Λαγού! (Βίντεο)

Τα fake news για Παππά- Σπίρτζη

Τον Νοέμβριο του 2017 η ηλεκτρονική έκδοση του “Βήματος” αναγκάστηκε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον Χρήστο Σπίρτζη για σειρά συκοφαντικών δημοσιευμάτων του 2015, όταν τον Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς παρουσίαζε τον υπουργό Μεταφορών να διατηρεί από κοινού “γραφείο ρουσφετιών” με τον έτερο υπουργό Νίκο Παππά κερδίζοντας έως και 50.000 ευρώ την ημέρα. Το υποτιθέμενο “σκάνδαλο”, που αποδείχθηκε ότι ήταν ένα φτηνό ψέμα, είχε έρθει στην επικαιρότητα με ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης και είχαν σπεύσει να την υιοθετήσουν άκριτα τόσο “Τα Νέα” όσο και “Το Βήμα”, που με “ρεπορτάζ” τους κατήγγειλαν τους δύο υπουργούς για βιομηχανία ρουσφετιών. Παρά τις συγγνώμες τόσο του “Βήματος” όσο και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε υπογράψει την αποκάλυψη του “σκανδάλου”, ο κ. Αυγενάκης ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη (όπως και σε καμιά εκ των άλλων περιπτώσεων που συκοφάντησε και σπίλωσε με fake news).

Να μην ξεχάσουμε βέβαια – ανάμεσα στα πολλά που έχει διαπράξει ο κ. Αυγενάκης- και την υπόθεση του καταδικασμένου για παιδεραστία πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Γεωργιάδη. Λίγες ώρες μετά την καταδίκη ο κ. Αυγενάκη έβγαινε πρώτος και έδινε γραμμή: “σκευωρία” κατά του Νίκου Γεωργιάδη η υπόθεση!

Candiot

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί