Δικηγόροι κατά Αυγενάκη για το «αδιάβλητο» των εκλογών

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εγγυώνται το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, απαντούν οι δικηγόροι στις δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη ότι «κάποιοι είναι αποφασισμένοι να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στις προσεχείς εκλογές».

Δείτε: Προβλέπει ήττα της ΝΔ και προκαλεί ο Αυγενάκης: Έχει… «πληροφόρηση» για νοθεία! (βίντεο)

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος πήρε θέση σε όσα είπε ο γραμματέας της ΝΔ και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι δημοκρατικοί θεσμοί στη χώρας μας έχουν βαθιά θεμελίωση, ως αποτέλεσμα των αγώνων και του δημοκρατικού φρονήματος του λαού μας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, ως αποτύπωση της κυρίαρχης βούλησης των πολιτών, εγγυάται πρωτίστως το έργο των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, που στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι δικηγόροι. Αυτοί έχουν αποδειχθεί διαχρονικά εγγυητές των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Γραμματέα του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, περί διάχυτης πληροφόρησης ότι, κάποιοι είναι αποφασισμένοι να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στις προσεχείς εκλογές, στο βαθμό που αμφισβητούν το έργο των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, απέχουν της πραγματικότητας και αφήνουν εκτεθειμένους στην κοινή γνώμη, ως εκ της γενικότητάς τους, δικηγόρους, δικαστές, συμβολαιογράφους και λοιπές κατηγορίες δικαστικών αντιπροσώπων για συμμετοχή ή ανοχή σε τέτοιας υφής παράνομες και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Και ως εκ τούτου, αδικούν όχι μόνο τους δικαστικούς αντιπροσώπους αλλά και τον ίδιο τον εκφραστή τους.

Οι Έλληνες δικηγόροι, αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι της δικαστικής αρχής, που κάτω από δύσκολες συνθήκες ανέλαβαν το ύψιστο αυτό καθήκον να διεξάγουν τις επικείμενες Ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές και μάλιστα σε 39.063 εκλογικά τμήματα ανά την Επικράτεια, εγγυώνται την άρτια από άποψη δημοκρατικής νομιμότητας διεξαγωγή τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί υποχρέωση όλων των θεσμικών πολιτειακών παραγόντων, με τις πράξεις τους αλλά και με τις δηλώσεις τους, να συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών».

Δείτε επίσης:

Ο μπαχαλάκιας των fake news και του μίσους, Αυγενάκης: Θυμηθείτε τις υποθέσεις που σκαρφίστηκε!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος γαλάζιος βουλευτής ξεχωρίζει για τις προκλητικές του αναφορές και παρεμβάσεις, πασπαλισμένες με μπόλικη “θεατρικότητα” κακής κοπής.

Δείτε ενδεικτικά:

Νέες χυδαιότητες Αυγενάκη: Αριστερός φλώρος ο Τσίπρας, ντροπή της Κρήτης ο Πολάκης! (βίντεο)

Ο Αυγενάκης… τσαντίστηκε που η κυβέρνηση ολοκληρώνει τα βαλτωμένα έργα της Κρήτης!- Το… διάγγελμά του! (βίντεο)

Ο Λευτέρης με αυταρχισμό και πολλά νεύρα (είναι η σιγουριά… της νίκης, φαίνεται)- Δείτε το βίντεο του μοναδικού γραμματέα

Χτυπιέται και χυδαιολογεί από το βήμα της βουλής επειδή δεν πέφτει η κυβέρνηση!- Η κακή παράσταση Αυγενάκη σε ένα βίντεο

Θεατρικό… “διάγγελμα” Αυγενάκη για τον ΒΟΑΚ και απαγόρευση διαφωνίας, με ποινή διαγραφής! (βίντεο-φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί