Στην Ανατολική Κρήτη ο Στ. Αρναουτάκης με υποψήφιους του συνδυασμού «Κρήτη η ζωή μας»

Περιοδεία στην περιοχή της Σητείας πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συνοδευόμενος από τους υποψηφίους Περιφερειακούς συμβούλους Λασιθίου του συνδυασμού «Κρήτη η ζωή μας» και την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη.


Κατά την πρώτη στάση της περιοδείας στο Μακρύ Γιαλό – στην παραλιακή ζώνη –  συναντήθηκαν με τους επαγγελματίες της περιοχής, πρώην και νυν αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολίτες, ανταλλάσσοντας απόψεις για τα έργα και το τουριστικό μέλλον της περιοχής. Ξεχωριστή μνεία έγινε για το δρομολογημένο έργο του βιολογικού καθαρισμού που ξεπερνά τα 14 εκ. ευρώ και θα εξυπηρετήσει ανάγκες της περιοχής και χωριών των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας, για το οποίο οι τοπικοί παράγοντες επεσήμαναν πως έχει μεγάλη σημασία, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη.  


Κατά την επίσκεψη στην Ζήρο που ακολούθησε οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στη χειμερινή περίοδο και τις βροχοπτώσεις που βοηθούν τον πρωτογενή τομέα, ενώ στο Παλαίκαστρο υπήρξε συζήτηση και για αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα της περιοχής για τα οποία η Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί ενώ ο κ. Αρναουτάκης ανακοίνωσε πως μπορούν να υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις. 
Η περιοδεία έκλεισε με την πόλη της Σητείας όπου η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή με την ιδιαίτερα θερμή και ξεχωριστή Σητειακή φιλοξενία από πολίτες και φίλους του συνδυασμού που ευχήθηκαν δημιουργική πορεία και επιτυχία στις εκλογές. 


Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην πόλη έγινε και σύσκεψη με την Επιτροπή των Πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στο ξενοδοχείο «Ίτανος». Οι εκπρόσωποι των κατοίκων εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την στήριξη και τις γρήγορες ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα από τον Περιφερειάρχη και ζήτησαν να ενημερωθούν για τα περαιτέρω χρονοδιαγράμματα. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αρναουτάκης η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τόσο τις μελέτες όσο και τα έργα που απαιτούνται στη γέφυρα Αγίου Ιωάννη και στην κοιτοποίηση του Παντέλη ποταμού, τα οποία με τους πρώτους υπολογισμούς εκτιμώνται συνολικά περίπου στα 3-4 εκ. ευρώ. εξήγησε πως σε πρώτο στάδιο, προτεραιότητα έχουν οι μελέτες και το έργο της γέφυρας που μπορεί να προηγηθεί.  
Με την λήξη της περιοδείας, ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους και την Αντιπεριφερειάρχη για τις αρχές και την θετική συμπεριφορά που διέπουν τον προεκλογικό αγώνα του συνδυασμού και ζήτησε να συνεχίσουν να δίνουν το παράδειγμα αναζητώντας την συνεργασία των πολιτών γιατί όπως είπε «μόνο με τις συνέργειες με τους πολίτες και την κοινωνία, γίνεται πράξη η «Εθνική Κρήτης» και μπορεί να πραγματωθεί το όραμα για την Κρήτη του 2030». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί