Παράταση για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

Εξάμηνη παράταση για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο προβλέπει μια βουλευτική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε στη Βουλή και έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση. 

Ειδικότερα, βουλευτική τροπολογία με την οποία ζητούν εξάμηνη παράταση για την υποβολή δήλωσης εγγραπτέων δικαιωμάτων, δεδομένης της δυσκολίας των πολιτών να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, κατέθεσαν δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Ηλ. Καματερός, Γ. Ακριώτης, Σ. Βαρδάκης, Γ. Γκιόλας, Δ. Εμμανουηλίδης, Μ. Θελερίτη, Μ. Θραψανιώτης, Ν. Συρμαλένιος, Β. Τσίρκας, Γ. Τσιρώνης, Γ. Τσόγκας και Γ. Ψυχογιός.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Δημαράς παραδέχθηκε ότι οι ρυθμοί προσκόμισης εγγράφων στο κτηματολόγιο κινούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς καθώς ο μέσος όρος κτηματογράφησης είναι περίπου στο 15%. 

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείο Υγείας που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναλυτικά η τροπολογία:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

1.    Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο “Κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των συνεκτελεστών της διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου”

Θέμα: Εξουσιοδοτική διάταξη για δυνατότητα παράτασης στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων

Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Δεδομένης της δυσκολίας των πολιτών να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της κτηματογράφησης που διενεργείται σε όλη την Επικράτεια, με την προτεινόμενη ρύθμιση δίδεται η δυνατότητα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να χορηγεί παράταση έως έξι (6) μήνες, πέραν της ήδη προβλεπόμενης τρίμηνης παράτασης που χορηγείται με αποφάσεις του ν.π.δ.δ. “Ελληνικό Κτηματολόγιο”, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 2 του ν. 2308/1995.

Β. ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Άρθρο ….

Προσθήκη εδαφίων στην παρ. 5 του άρθρου 2 του ν. 2308/1995 (Α’ 114)

Στην παρ. 5 του άρθρου 2 του ν. 2308/1995 προστίθενται εδάφια ως εξής:

“Με αποφάσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων μπορεί να παρατείνονται και για χρονικό διάστημα έως έξι (6) μήνες πέραν του χρόνου της παράτασης του προηγούμενου εδαφίου. Οι αποφάσεις αυτές μπορεί να έχουν αναδρομική ισχύ από τη λήξη της προηγούμενης παράτασης μέχρι τη δημοσίευσή τους.”

Αθήνα,  16 Μαΐου 2019

Οι Προτείνοντες Βουλευτές

Καματερός Ηλίας

Ακριώτης Γεώργιος

Βαρδάκης Σωκράτης

Γκιόλας Ιωάννης

Εμμανουηλίδης Δημήτρης

Θελερίτη Μαρία

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Μιχελής Θανάσης

Συρμαλένιος Νικόλαος

Τσίρκας Βασίλειος

Τσιρώνης Ιωάννης

Τσόγκας Γεώργιος

Ψυχογιός Γεώργιος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί