Καμπάνια ενημέρωσης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια & την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης

Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών στο Ηράκλειο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, Πλατεία Λιονταριών, ώρες 10.00-14.00μ.μ.

Πανευρωπαϊκά η δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου είναι αφιερωμένη στην Καρδιακή Ανεπάρκεια και στην προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της Καρδιακής Ανεπάρκειας.

Η Καρδιακή Ανεπάρκεια αποτελεί τη συχνότερη αιτία νοσηλειών στις καρδιολογικές κλινικές, αλλά και μια από τις  κύριες αιτίες απώλειας της ποιότητας ζωής.

Δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια δεν γνωρίζει  πολλά στοιχεία για την πάθησή του, την υγιεινοδιαιτητική συμπεριφορά και την τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής και που θα έπρεπε να ακολουθεί.  

Ταυτόχρονα, η 17η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης, που ταλαιπωρεί περισσότερους από 2 εκατομμύρια Έλληνες.

Έχοντας ως κεντρική θέση ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η Πρόληψη, και μάλιστα για θέματα μείζονος σημασίας όπως είναι η Καρδιακή Ανεπάρκεια και η Υπέρταση, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει καμπάνια ενημέρωσης και δράσεις, απευθυνόμενες σε πολίτες 6 μεγάλων πόλεων, που θα λάβουν χώρα, την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Ένα από τα περίπτερα της ΕΚΕ θα βρίσκεται στην πόλη του Ηρακλείου, στην πλατεία Λιονταριών, όπου Ιατροί, μέλη της ΕΚΕ, θα ενημερώνουν τους πολίτες για την Καρδιακή Ανεπάρκεια και την Υπέρταση, ενώ θα τους δίνεται να συμπληρώνουν συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο γνώσεων για την Καρδιακή Ανεπάρκεια.

«Σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στις δράσεις μας και ευελπιστούμε σε διάδοση και στήριξη των προσπάθειών μας εκ μέρους σας» αναφέρει η ανακοίνωση του κ.Κοχιαδάκη Γεωργίου,Καθηγητή Καρδιολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Κρήτης και Γ.Γραμματέα Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.


Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί