Στο Μαξίμου οι σχολικές καθαρίστριες: Αύξηση 10% στους μισθούς, βαρέα & ανθυγιεινά και συμβάσεις 2 ετών (Βίντεο & φωτο)

Συνάντηση είχε για σχεδόν δυο ώρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τις σχολικές καθαρίστριες στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση κατά 10% του μισθού τους αλλά και την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Παράλληλα τόνισε πως οι συμβάσεις, οι οποίες γίνονται από τους δήμους πλέον θα έχουν διετή διάρκεια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Κωνσταντίνα Κούνεβα. 

«Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, όλων όσων δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες», ήταν το μήνυμα που έστειλε μετά τη συνάντηση, μέσω social media ο Αλ. Τσίπρας:

«Συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα στο πλευρό των εργαζομένων»

Βίντεο από τη συνάντηση αναρτήθηκε στον λογαριασμό της Κ. Κούνεβα η οποία έλαβε μέρος: 

«Τα μέτρα άρσης των αδικιών εις βάρος τους που εξήγειλε προχθές ο Αλ. Χαρίτσης είναι ένα πρώτο, πολύ σημαντικό βήμα. Έχουμε ακόμη πολύ δουλειά μπροστά μας για να πετύχουμε την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο του καθαρισμού, τόσο των σχολικών κτιρίων όσο και των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων, των υποδομών των μέσων μεταφορών. Αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει και αποδεικνύει πως έχει τη θέληση. Συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα στο πλευρό των εργαζομένων», τόνισε μετά το πέρας της συνάντησης η ευρωβουλεύτια του ΣΥΡΙΖΑ:

Δείτε φωτογραφίες και στο σχετικό άλμπουμ του Left.gr:

left.gr

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί