Εγκαίνια για το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Παρουσία του υπουργού Κ. Γαβρόγλου-Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να παραβρεθεί και ο πρωθυπουργός

Τελετή εγκαινίων του νέου Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο προέκυψε από τη μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαίου, στο Ηράκλειο (σ.σ. ενδέχεται η  ημερομηνία των εγκαινίων να μετατεθεί για την ερχόμενη Πέμπτη 23 Μαίου) .

Στην τελετή εγκαινίων θα  παραβρεθεί και ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου. Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να παραβρεθεί  και ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η μετονομασία του  ΤΕΙ Κρήτης στο αρχικό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας ήταν “Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης” αλλά λόγω των αντιδράσεων του πανεπιστημίου Κρήτης “επαναβαπτίστηκε” σε  Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο  (ΕΜΠ).

Προ ημερών  ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, μιλώντας  στα Χανιά, ουσιαστικά υιοθέτησε την εισήγηση   του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέα Ζώρα  για τη  δημιουργία ενός Πανεπιστημίου που θα αποτελέσει “ομπρέλα” για  όλες τις δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη, με τη μορφή Ομοσπονδιακού Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός δήλωσε :

“Η Κρήτη αποκτά και τρίτο Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις για την έναρξη των συζητήσεων  για ένα μεγάλο και ισχυρό  Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Κρήτης”.

Ο Οδ. Ζώρας με δηλώσεις στο esos στις 22-12-17  εισηγήθηκε τη θεσμοθέτηση ενός Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου, το οποίο θα στεγάζει τις περισσότερες ακαδημαϊκές μονάδες, του ακαδημαϊκού οικοσυστήματος  του νησιού με μια διοίκηση , που θα αποτελείται από τις επί μέρους διοικήσεις των ήδη λειτουργούντων Ιδρυμάτων”.

esos.gr


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί