Τραυματίστηκε σε γυρίσματα στην Κρήτη διάσημος παρουσιαστής του National Geographic

Ο γνωστός και ως «survivor» του πασίγνωστου καναλιού «National Geographic», Hazen Audel, βρίσκεται στα Χανιά τις τελευταίες ημέρες, μαζί με το τηλεοπτικό του συνεργείο, προκειμένου να πραγματοποιήσει γυρίσματα για ένα ντοκιμαντέρ που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ξεχωριστό ρόλο στο ντοικιμαντέρ φαίνεται πως παίζει η Μάχη της Κρήτης, με τον Audel να κάνει την αναζήτησή του στα Χανιά. Απ’ ότι φαίνεται όμως… ήταν άτυχος, καθώς, κάνοντας σκι στα Λευκά Όρη, τραυματίστηκε στο πόδι και, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, απευθύνθηκε στον γνωστό Χανιώτη χειρουργό – ορθοπεδικό, Παναγιώτη Ταβουλάρη, ο οποίος φρόντισε να… επαναφέρει στην… τάξη τα ακροδάκτυλα του τηλεπρουσιαστή.

O Hazen Audel είναι παρουσιαστής εκπομπών στο National Geographic, βοτανολόγος, ζωολόγος και ειδικός σε θέματα επιβίωσης. Ταξιδεύει σε μερικά από τα πιο αφιλόξενα μέρη της γης για να εμβαθύνει στις τεχνικές επιβίωσης που διατήρησαν κάποιες φυλές ζωντανές ενάντια στις πιθανότητες, για χιλιάδες χρόνια.

Στην εκπομπή “Φυλές του κόσμου: μαθήματα επιβίωσης” έχει στη διάθεσή του μία εβδομάδα προκειμένου να μελετήσει δεξιότητες, που εξελίχθηκαν ανά τους αιώνες και χρειάζονται μια ολόκληρη ζωή για να κατακτηθούν. Ο Hazen μαθαίνει από τους καλύτερους και στη συνέχεια θα περάσει από ακραίες φυλετικές δοκιμασίες που θα τον ωθήσουν να ξεπεράσει τα όρια του. Τα επεισόδια της σειράς γυρίστηκαν στο Εκουαδόρ, τη Ναμίμπια, τις νήσους Σολομώντα, την Κένυα, την Μογγολία και τον Καναδά.

Ήταν καθηγητής βιολογίας στο Γυμνάσιο Ferris High School. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Spokane της Ουάσινγκτον. Έχει ελληνική καταγωγή αλλά και ρίζες ινδιάνικες στις φυλές των Kootenai και Salish. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Whitworth και στο Πανεπιστήμιο της Χαβάη.

Πριν βρεθεί ως παρουσιαστής στο National Geographic, είχε ξεκινήσει να μοιράζεται την αγάπη του για την φύση και την περιπέτεια μέσα από την online διαδικτυακή σειρά The Wild classroom, η οποία προσέφερε σε δασκάλους και μαθητές βίντεο για εκπαιδευτική χρήση στα μαθήματα και στο σπίτι.

Το 2016 ξεκίνησε να προβάλλεται στο National Geographic η νέα σειρά Primal Survivor, της οποίας τα γυρίσματα ολοκλήρωσε πρόσφατα. Σε αυτή τη σειρά καταγράφει πως είναι να ζει και να εργάζεται με τους ιθαγενείς σε κάποια από τα πιο απομακρυσμένα μέρη.

parakritika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί