Στη Φορτέτσα ο Γιάννης Κουράκης

Στη Φορτέτσα βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5» κ. Γιάννης Κουράκης, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Υπό τους ήχους της Χορωδίας «Συνοικία Ονείρων» του Πολιτιστικού Συλλόγου Φορτέτσας έγινε δεκτός στην ιστορική συνοικία ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» κ. Γιάννης Κουράκης.

Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή στο βεβαρημένο πρόγραμμα των περιοδειών του Συνδυασμού, με τους ανθρώπους του Συλλόγου, υπό την προεδρία του Γιώργου Γιαννίκα , με τη Χοράρχη Τζούλια Μαρμαρέλη και τα μέλη της Χορωδίας που δημιούργησε η Δέσποινα Κατεχάκη, να φτιάχνουν μία ζεστή ατμόσφαιρα.

Ο Γιάννης Κουράκης, άκουσε τη Χορωδία να του τραγουδά το γνωστό τραγούδι της Ζωής Φυτούση, «Για χατίρι σου ξημερώνει», σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, που απέδωσε εξαιρετικά το μουσικό συγκρότημα του Εμμανουήλ Σίγμα.

Εμφανώς συγκινημένος από την υποδοχή, ο κ. Κουράκης ευχαρίστησε τα μέλη της Χορωδίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου και του συγκροτήματος, ενώ στον χαιρετισμό του στάθηκε ιδιαίτερα στον σχεδιασμό της Δημοτικής Κίνησης για ενίσχυση του Πολιτισμού με έμπρακτη στήριξη των Συλλόγων και των Σωματείων.

Το σχέδιο της Δημοτικής Κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 για την ουσιαστική αναβάθμιση της ιστορικής συνοικίας της Φορτέτσας, παρουσίασε στους κατοίκους της περιοχής.

Συνοδευόμενος από υποψηφίους κοινοτικούς και δημοτικούς συμβούλους, ο κ. Κουράκης συναντήθηκε με τους κατοίκους, κατέγραψε τα προβλήματα και αντάλλαξε απόψεις, ενώ αναφέρθηκε στο όραμα της Κίνησης για την περιοχή, το οποίο περιλαμβάνει έργα ανάπλασης για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενίσχυσης του πρασίνου και του αστικού εξοπλισμού, βελτίωση της οδοποιίας και της καθαριότητας.

Ο κ. Κουράκης δήλωσε:

«Το πρόγραμμα μας καλύπτει ισόρροπα τους τρεις κύκλους του Ηρακλείου, όλες τις γειτονιές και τους οικισμούς. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αναμόρφωση των παραδοσιακών γειτονιών του Ηρακλείου. Επιδιώκουμε,  μέσα από εξειδικευμένα σχέδια βελτίωσης και εξωραϊσμού, να γίνουν όλες περιβαλλοντικά πιο φιλικές και οικιστικά πιο ανθρώπινες.

Ποιοτική καθημερινότητα

Όλοι οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα σε μια ποιοτική καθημερινότητα. Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί με την ενίσχυση του πρασίνου, την γενικότερη βελτίωση των δημοσίων χώρων, την αποκατάσταση της οδοποιίας, την εγκατάσταση ενεργειακού φωτισμού και την διασφάλιση της καθαριότητας. Για μας το Ηράκλειο των πολλών ταχυτήτων αποτελεί παρελθόν.  

Με τις προτάσεις μας διαμορφώνουμε ποιοτικές ήσυχες γειτονιές με αίσθηση κοινότητας και ασφάλειας και με ελκυστικούς δημόσιους χώρους. Το Σχολείο, το πάρκο, η οδοποιία και οι διανοίξεις δρόμων, η αναβάθμιση του χώρου της πλατείας, το κοιμητήριο, θα αποτελέσουν άμεσες προτεραιότητες για μας τόνισε ο κ. Κουράκης».


Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί