Με επιχειρηματίες του κέντρου ο Β. Λαμπρινός

Συνάντηση με τους επιχειρηματίες  του κέντρου είχε το πρωί της Τρίτης 14 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και υποψήφιοι της Δύναμης Πολιτών.

Στην συζήτηση που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα τέθηκαν επί τάπητος  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες αλλά και οι προοπτικές που ανοίγει σε ολόκληρη την περιοχή η Ανάπλαση του Σταυρού.  

Οι επιχειρηματίες , ειδικά της εστίασης,  αναγνώρισαν ότι η παρούσα δημοτική αρχή έχει δείξει καλή θέληση απέναντι τους με μείωση των τελών και αύξηση του κοινόχρηστου χώρου που τους παραχωρήθηκε και παρά τις διαφωνίες που προέκυψαν σε κάποιες περιπτώσεις, με τη καθαίρεση αυθαίρετων κατασκευών, το γεγονός ότι όλοι αντιμετωπίζονται ισότιμα βοηθά στην καλλιέργεια ενός κλίματος εμπιστοσύνης.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι το 2014 τα περισσότερα καταστήματα  δεν είχαν άδεια λειτουργίας ενώ σήμερα, με την συνδρομή του Δήμου, έχουν σχεδόν όλα.

Παράλληλα τους ενημέρωσε για τα σχέδιο λειτουργίας OPEN MALL που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και την διάθεση του Δήμου να συνεισφέρει στον διάλογο όλων των εμπλεκομένων φορέων σχετικά με το Κανονιστικό Πλαίσιο λειτουργείας των κοινόχρηστων χώρων.

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά:  «Από το ξεκίνημα της θητείας μας σταθήκαμε αρωγοί στην υγιή επιχειρηματικότητα και ταυτόχρονα προσπαθήσαμε -και μέχρι ενός σημείου καταφέραμε- να βάλουμε τάξη στο χάος που επικρατούσε όσον αφορά στους κοινόχρηστους χώρους.  Συντάξαμε κανονιστική διάταξη που έθετε για πρώτη φορά ξεκάθαρους κανόνες διαχείρισης του δημόσιου χώρου.

Αποδείξαμε εμπράκτως ότι δεν κάνουμε εξαιρέσεις:  τους αντιμετωπίζουμε όλους με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους.

Με τον ίδιο σεβασμό  θα συνεχίσουμε στο μέλλον ώστε όλοι μαζί  να διαμορφώσουμε την πόλη που θέλουμε».


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί