Συνέλαβαν Ελληνοκύπριο δισεκατομμυριούχο για φαρμακευτική κάνναβη αξίας $1.3 εκατομμυρίων

Σε περιπέτειες μπήκε για άλλη μία φορά ο Ελληνοκύπριος δισεκατομμυριούχος, Άλκης Δαυίδ, αφού συνελήφθη από τις τελωνειακές αρχές του νησιού Saint Kitts στην Καραϊβική επειδή μετέφερε κάνναβη αξίας $1.3 εκατομμυρίων.  Ο Δαυίδ μαζί με τον επίσης δισεκατομμυριούχο συνέταιρό του Chase Ergen μετέφεραν 5.000 σπόρους κάνναβης με σκοπό να ξεκινήσουν μία μονάδα παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης στο νησί.

Ο Δαυίδ μαζί με τον Ergen και τον ηθοποιό Rhys Meyers που τους συνόδευε συνελήφθησαν αρχικά στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή τους αλλά λίγο αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι. Λίγες μέρες αργότερα ο Δαυίδ συνελήφθη και πάλι ενώ προσπαθούσε να αναχωρήσει από τη χώρα και πλήρωσε εγγύηση $30.000, ενώ παρέδωσε και τα ταξιδιωτικά του έγραφα.

Σε γραπτή δήλωση των δύο συνεταίρων διευκρινίζουν πως στόχος τους είναι να παράγουν φαρμακευτική κάνναβη στο νησιωτικό κράτος, γεγονός που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην οικονομία του και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση είχαν συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της χώρας ενώ εργάζονται στενά με πρώην βουλευτή και ντόπιους επιχειρηματίες. Χαρακτηρίζουν στημένη την υπόθεση της σύλληψης και ήδη έχουν φθάσει στο νησί οι δικηγόροι τους και ετοιμάζονται να απαντήσουν με μηνύσεις εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα.


Από κυβερνητικής πλευράς σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως δεν θα επιτραπεί σε αλλοδαπούς να έχουν οποιοδήποτε πλεονέκτημα έναντι των ντόπιων επιχειρηματιών κατά τη δημιουργία της βιομηχανίας κάνναβης και διευκρινίζουν πως δεν έχουν δώσει οποιαδήποτε άδεια για εισαγωγή σπόρων κάνναβης στη χώρα.


Philenews/DailyMail



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί