Κουράκης: Προτεραιότητα η αποκατάσταση του Πανανείου Νοσοκομείου

Ο Γιάννης Κουράκης και υποψήφιοι της δημοτικής κίνησης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» επισκέφθηκαν το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και συνάντησαν την Διοίκηση του νοσοκομείου το προεδρείο των γιατρών και τον Σύλλογο του νοσηλευτικού προσωπικού και των εργαζομένων. Ενημερώθηκαν για την πορεία του νοσοκομείου και για τις εργασίες αναβάθμισης και επέκτασής του, αλλά και τα προβλήματα των εργαζομένων.

Ο Γιάννης Κουράκης επεσήμανε ότι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο αποτελεί κόσμημα για τη πόλη μας και συμπεριλαμβάνετε σε όλους τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του Δήμου. Τόνισε ότι: «θα το στηρίξουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα και κυρίως θα σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους και στις ανάγκες τους».

Δέσμευση για τον βρεφονηπιακό σταθμό

Δεσμεύθηκε να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα τους για δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού για να ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων. Άλλωστε, όπως είπε, στο πρόγραμμα μας η ενίσχυση των δομών προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης βρίσκεται ψηλά στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.

Ο Γιάννης Κουράκης ανέφερε: «Οι γιατροί και το προσωπικό στα νοσοκομεία επιτελούν ένα λειτούργημα, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, σώζουν ανθρώπινες ζωές και δικαιούνται την αμέριστη συμπαράσταση μας».

Στις πρώτες προτεραιότητες η αποκατάσταση του Πανανείου

Κατά την διάρκεια των επαφών του, ο κ. Κουράκης στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ολοκλήρωσης της αποκατάστασης του Πανανείου Νοσοκομείου, προκειμένου να λειτουργήσει ως πρότυπο κέντρο Μητέρας – Παιδιού και Διαγνωστικού Κέντρου Γενετικής. Μάλιστα, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων, ενώ σημείωσε πως το συγκεκριμένο έργο είναι από τις πρώτες προτεραιότητες για την Δημοτική Κίνηση.

Ο Γιάννης Κουράκης δήλωσε:

«Οραματιζόμαστε ένα Ηράκλειο όπου θα το χαρακτηρίζει το αίσθημα της κοινωνικής συνοχής και της χωροταξικής αναγέννησης, στα πλαίσια του αυτού σχεδιασμού υλοποίησης του, εντάσσουμε την έμπρακτη συνδρομή του Δήμου σε όλα τα επίπεδα και τη συνεργασία του με όλους τους αρμόδιους φορείς, για την επανεκκίνηση και ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης του Πανανείου Δημοτικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Με επικαιροποιημένες μελέτες, με συμβολή στην εξασφάλιση οικονομικών κονδυλίων, με έμπρακτη στήριξη κατά την εκτέλεση του έργου της «μεταμόρφωσης» του κτηρίου του Πανανείου Δημοτικού Νοσοκομείου Ηρακλείου καθώς και στη στελέχωση εκείνου από ανθρώπινο δυναμικό, ως πρότυπο κέντρο Μητέρας – Παιδιού και Διαγνωστικού Κέντρου Γενετικής (Μονάδα Οικογενειακού Προγραμματισμού, προγενετικού ελέγχου, μητρικού θηλασμού, αποβολών, παιδοψυχιατρικής, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, κλινικής γενετικής, κυτταρογενετικής κλπ). Προχωράμε μαζί με την κοινωνία στην αξιοποίηση ενός έργου ιστορικής σημασίας, με βάση την επιθυμία και την δήλωση τελευταίας βούλησης του δωρητή, δημιουργώντας παράλληλα μια ακόμη πρότυπη δομή στήριξης, η οποία θα αντικατοπτρίζει το κοινωνικό  πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και τον άρρηκτο δεσμό με εκείνη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί