Αλ. Τσίπρας: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 26 του Μάη για να καταρρεύσει η απάτη του Μητσοτάκη (Βίντεο)

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Με επίθεση στον Κυριάκο Μητοστάκη για τα όσα ανέφερε χθες για την αλλαγή του εργασιακού πλαισίου ξεκίνησε την συνέντευξή του στην τηλεόραση του ‘Αλφα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

“Ο κ. Μητσοτάκης είπε αυτό που πιστεύει, έχει μία βαθιά αντιλα:iκή ατζέντα, δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει. Έχει πει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, ότι η 13η σύνταξη είναι λα:iκισμός. Χθες το τερμάτισε. Είναι μία ακραία νεοφιλελεύθερη θέση: ότι κάποιες επιχειρήσεις έντασης εργασίας να μπορούν με την συμφωνία των εργαζομένων να εργαζονται επτά ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο άλλο η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και άλλο η επταήμερη εργασία. Υπάρχει το πενθήμερο και οκτάωρο. Ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε στο ολίσθημα να εκφράσει τις θέσεις του. Ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, αυτό που του ξέφυγε. Οι επικοινωνιολόγοι του και οι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν να έλθει να αντιπαρατεθεί μαζι μου. Γιατί θα του ξέφευγαν τέτοια μαργαριτάρια. Εγώ δεν τον μέμφομαι γι αυτό αλλά γιατί δεν βγαίνει να υπερασπιστεί τις απόψεις του. Και βγήκε για να κατηγορήσει τον πολιτικό του αντίπαλο ότι λέει ψέματα. Δεν ξέρω γιατί να τον κατηγορήσω, για ακραίο νεοφιλελευθερισμό ή για πολιτική αήθεια.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες των πολιτικών του αντιπάλων ότι έφερε το πακέτο των φιλολαϊκών μέτρων λίγο πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι “οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες αλλά τα μέτρα είναι μόνιμα”. Εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά τα είχε προναγγείλει η κυβέρνηση ήδη από την ΔΕΘ, ότι τώρα το επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας και ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Επιπλέον απευθυνόμενος προς τον πολιτικό του αντίπαλο ρώτησε: “είναι λαϊκισμός του αισχίστου είδους και ανέφικτα τα μέτρα και δεν θα τα ψηφίσει ή διαφορετικά γιατί τα ψηφίζει, αυτό είναι αντίφαση”. Εξήγησε ότι το επίδομα θα είναι μόνιμο και είναι κάτι ανάμεσα στο δώρο Πάσχα και την 13η σύνταξη ανάμεσα με το ύψος της για τους δικαιούχους. Η πολιτική μας είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους. Η απόψη των αντιπάλων μας είναι οι αδύναμοι στον Καιάδα.

«Είναι αθλιότητα το να αμαυρώνεις τη μνήμη της οικογένειας του πολιτικού σου αντιπάλου»

Η Ελλάδα δεν είναι πια στα μνημόνια. Η Ελλάδα έχει μια κυρίαρχη κυβέρνηση, η οποία έχει, μεν, κάποιους στόχους, αλλά τα μέσα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι δικιά μας δουλειά. Δεν θα μας πει κανένας τεχνοκράτης Ευρωπαίος τι θα κάνουμε, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην αναφορά του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή στο πατέρα του, τονίζοντας πως «δεν έχει ξαναγίνει αυτό που έκανε ο κ.Μητσοτάκης στην Βουλή μιλώντας με αυτό τον τρόπο για τον πατέρα μου. Είναι αθλιότητα το να αμαυρώνεις τη μνήμη της οικογένειας του πολιτικού σου αντιπάλου, που δεν ήταν δημόσια και αυτό ήταν επιλογή του κ.Μητσοτάκη».

«Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο τις εθνικές εκλογές να τις κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Στην μάχη δεν πας για να χάσεις. Πας να κερδίσεις. Τις τελευταίες ημέρες έχει διαμορφωθεί μια δυναμική που δεν είχα δει ούτε το 2015. Θα είναι ντέρμπυ οι ευρωεκλογές, ανέφερε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως από την μια έχουμε επιχειρήματα και από την άλλη το πείραμα της μεταδημοκρατίας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο τις εθνικές εκλογές να τις κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 26 του Μάη θα δημιουργήσει μια παταγώδη κατάρρευση της απάτης που έχει προσπαθήσει να στήσει με τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Μητσοτάκης περί κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι τα μηνύματα που παίρνω από την ελληνική περιφέρεια» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί