Που Ψηφίζω 2019: Σήμερα σε πλήρη λειτουργία η εφαρμογή του ΥΠΕΣ

Εκλογές – Πού ψηφίζω 2019: Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, Δευτέρα θα αναρτηθούν τα εκλογικά τμήματα από το ΥΠΕΣ

Για πρώτη φορά στις εκλογές που θα γίνουν στις 26 Μαΐου θα εφαρμοστούν κάποιες αλλαγές στη διαδικασία. Σήμερα Δευτέρα θα ανακοινωθούν από το ΥΠΕΣ τα εκλογικά τμήματα, δηλαδή το πού θα ψηφίσει ο καθένας από εμάς.

Ωστόσο, λόγω των πολλαπλών καλπών και για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωση το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε διάφορες αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων, που μπορεί να προσεγγίζει και το 30%, ενδέχεται να αλλάξει σχολείο από αυτό που συνήθιζε να ψηφίζει. Οπότε είναι σημαντικό όλοι οι ψηφοφόροι, με το που ανοίξει η πλατφόρμα τη Δευτέρα, να «τσεκάρουν» σε πιο εκλογικο κέντρο ψηφίζουν για να γλιτώσουν ταλαιπωρία. Αυτό συμβαίνει, γιατί υπάρχουν πολλά εκλογικά κέντρα – σχολεία τα οποία δεν έχουν τον απαιτούμενο χώρο να φιλοξενίσουν τετραπλές κάλπες (δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και κοινοτικές όπου χρειαστεί). 

Επιπλέον, οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν ότι θα ψηφίσουν σε Α’ εκλογικό τμήμα και Β’ εκλογικό τμήμα καθώς στο ένα τμήμα θα τελεστούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και στο άλλο οι ευρωεκλογές. 

Η εφαρμογη ΕΔΩ

dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί