Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι (video)

Όλη ο ποδοσφαιρική υφήλιος ήταν συντονισμένη εκεί, μαζί τους. Η Premier League βρέθηκε σήμερα να είναι το κέντρο του κόσμου. Το πιο συγκλονιστικό φινάλε μετά από εκείνο του 2013. Και τότε, όπως και τώρα, η νικήτρια ήταν η ίδια. Όπως και ο βασικός ήρωας, ο Σέρχιο Αγκουέρο. Η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε τους 98 βαθμούς και έβαψε ξανά γαλάζια την κορυφή, αφήνοντας τη Λίβερπουλ με το παράπονο ότι μάζεψε 97 πόντους και τερμάτισε δεύτερη. Οι “πολίτες” τα… χρειάστηκαν για τα καλά βέβαια, ώστε να περάσουν με 1-4 από το Μπράιτον και να κάνουν το repeat. Μάλιστα πανηγύρισαν τον έκτο τίτλο της ιστορίας τους και τέταρτο στην Premier League, κάνοντας μία αγχώδη ανατροπή σε ένα φινάλε άπειρου σασπένς και ανταλλαγής συναισθημάτων.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν εξαιρετικά ιδιαίτερο και έτσι όπως πήγε αρχικά, τρομερά απρόβλεπτο. Στο 27′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάρει πήδηξε δυνατά στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έβαλε φωτιά σε όλο το Νησί. Εκείνη τη στιγμή η εικόνα έδειχνε τους οπαδούς της Λίβερπουλ με τα ραδιοφωνάκια να πανηγυρίζουν. Ωστόσο, η χαρά τους κράτησε μόνο για 83 δευτερόλεπτα. Τόσο χρειάστηκε ο Αγκουέρο, ώστε να ισοφαρίσει. Ο Μπερνάρντο Σίλβα του πέρασε με υπέροχη πάσα την 18η ασίστ του και ο Αργεντινός επιθετικός σκόραρε για 21η φορά στο πρωτάθλημα, ενώ ανέβηκε στην 6η θέση των σκόρερ της Premier League με 164 τέρματα. Θέλει δηλαδή ακόμα δύο για να φτάσει τον θρυλικό Τιερί Ανρί (σ.σ.: στην κορυφή με 260 ο Αλαν Σίρερ)

Σταδιακά η Σίτι με το γκολ της άρχισε να αυξάνει την πίεση, αλλά ήταν ξεκάθαρα νευρική. Ώσπου ο Λαπόρτ απογειώθηκε στο 38′ και με καρφωτή κεφαλιά έκανε την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους, στέλνοντας τον Γκουαρντιόλα στην αγκαλιά του βοηθού του Αρτέτα. Βέβαια, στο 45′ ο Έντερσον αιφνιδιάστηκε σε εκτέλεση φάουλ του Νταν και το ημίχρονο θα μπορούσε να έχει κλείσει με ζημιά για τη Σίτι.  

Στο 63′ ο Μαχρέζ έδωσε τη λύση και έφερε την ολοκληρωτική ηρεμία. Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός έκανε υπέροχη προσποίηση και με τρομερό σουτ από το ημικύκλιο έστειλε οριστικά τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να στρογγυλοκαθήσουν στην κορυφή της Αγγλίας. Η απίθανη εκτέλεση φάουλ του Γκουντογάν (73′), με την μπάλα να αναπαύεται στο αριστερό παράθυρο του Ράιαν, δεν άφηνε πλέον κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. 

Μπράιτον: Ράιαν, Ντάφι, Μπρούνο (84′ Μοντόγια), Ντανκ, Μπερνάρντο, Νοκάρ, Καγιάλ, Μπισούμα, Τζαχανμπάνς (67′ Λοκάντια), Γκρος, Μάρεϊ (68′ Αντόνε)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Κομπανί (86′ Οταμέντι), Λαπόρτ, Ζιτσένκο, Γουόκερ (88′ Ντανίλο), Γκουντογάν, Νταβίντ Σίλβα (78′ Ντε Μπρούιν), Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ, Στέρλινγκ, Αγκουέρο.

Η Λίβερπουλ πραγματοποίησε μια ονειρεμένη σεζόν, βρέθηκε στην κορυφή αρκετές φορές, ενώ με τους 97 βαθμούς έκανε ρεκόρ συλλόγου στην Premier League. Αυτή ήταν η τρίτη καλύτερη επίδοση ομάδας στη διοργάνωση, ενώ είναι η μοναδική ομάδα που έχασε πρωτάθλημα έχοντας τουλάχιστον 90 βαθμούς.  Οι “κόκκινοι” επικράτησαν με 2-0 της Γουλβς στην τελευταία αγωνιστική, τερμάτισαν μόλις έναν βαθμό πίσω από τη Σίτι κι έμειναν χωρίς πρωτάθλημα για 29 χρόνια!  

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, πίεσαν και είχαν δυο καλά σουτ με τον Οριγκί. Η Λίβερπουλ πίεσε τους “Λύκους” και στο 17ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Αλεξάντερ- Άρνολντ με ωραία κούρσα και ακόμα καλύτερη πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Μανέ να σκοράρει και να σηκώσει το “Άνφιλντ” στο πόδι. Ήταν η ένατη φορά που άνοιξε το σκορ στην Premier League. Η ατμόσφαιρα έγινε καυτή στο γκολ της Μπράιτον, αλλά σε 83 δευτερόλεπτα όλα άλλαξαν με την ισοφάριση του Αγκουέρο, αλλά και λίγο αργότερα με το τέρμα του Λαπόρτ. Οι “κόκκινοι” είχαν τον έλεγχο στο πρώτο ημίωρο πίεσαν για ένα δεύτερο τέρμα, αλλά τόσο ο Σαλάχ όσο και ο Ρόμπερτσον δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Οι “Λύκοι” άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και στο 36′ απείλησαν για πρώτη φορά, αλλά η προσπάθεια του Χιμένεθ δε βρήκε στόχο. Μάλιστα, στο 44′ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ, αλλά η σουτάρα του Ντόχερτι τράνταξε το δοκάρι. 

 Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο για να σφραγίσει τη νίκη, πίεσε τη Γουλβς, αλλά τόσο ο Οριγκί όσο και ο Σαλάχ δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Οι “Λύκοι” όταν έβρισκαν χώρους απειλούσαν και στο 69′ πλησίασαν την ισοφάριση, ο Ζότα βγήκε τετ α τετ με τον Άλισον, αλλά νικήθηκε από τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ. Το ματς άνοιξε στο τελευταίο 20λεπτο, οι “κόκκινοι” είχαν την υπεροχή, αλλά ο Σαλάχ δεν μπόρεσε στο 73′ να πετύχει ακόμα ένα τέρμα, ενώ ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του Βαϊνάλντουμ δε βρήκε στόχο! Ωστόσο, στο 81′ η Λίβερπουλ “σφράγισε” τη νίκη. Ο Άρνολντ έκανε την ασίστ και ο Μανέ, από θέση οφσάιντ, πέτυχε το 2-0.

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (84′ Γκόμες), Μάτιπ, Άρνολντ, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (88′ Τσάμπερλεϊν), Χέντερσον, Μανέ, Σαλάχ, Οριγκί (64′ Μίλνερ)

Γουλβς: Πατρίσιο, Μπένετ, Μπολί, Κοάντι, Ντόχερτι (80′ Τραορέ), Νέβες, Γιόνι (84′ Ρούμπεν), Μουτίνιο (84′ Γουάιτ), Ντεντόνκερ, Χιμένες, Ζότα

https://youtu.be/BWWixulFMI0

filathlos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί