Παρέμβαση των Οργανώσεων της ΚΝΕ στο Ηράκλειο

Παρέμβαση στο Ηράκλειο πραγματοποίησαν οι οργανώσεις της ΚΝΕ, με αφορμή την 9η Μάη , μέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών καλώντας όλους νέους και τις νέες να στηρίξουν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ.
Άλλωστε, όλες αυτές τις μέρες με το τεύχος του «Οδηγητή» του Μάη, που είναι αφιερωμένο στην εκλογική μάχη της 26ης Μάη, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ «οργώνουν» τις γειτονιές της πόλης.   

Το Συμβούλιο Περιοχής απηύθυνε κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, ώστε “την 9η Μάη να ενισχύσουν από το υστέρημά τους το Κόμμα τους, το ηρωικό ΚΚΕ, αποδίδοντας κόκκινο μεροκάματο και οικονομική εισφορά”.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Σ.Π. της ΚΝΕ για την 9η Μάη :

« 9 Μάη 1945: Μέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου ιμπεριαλιστικού Πολέμου. Οι ναζί παραδίδονται άνευ όρων στον Κόκκινο Στρατό. Η 9η Μάη καθιερώνεται ως μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών! Αποδείχτηκε πως, όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν να νικήσουν και τον φαινομενικά πιο ισχυρό αντίπαλο!

Θέλοντας να διαγράψει τη μνήμη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καθιερώσει την 9η Μάη ως “μέρα της ΕΕ”!Αυτή η Ευρώπη δεν είναι δική μας.

Παλεύουμε για την Ευρώπη των λαών, την Ευρώπη του σοσιαλισμού!

Η 9 Μάη, είναι η μέρα που τιμάμε όλους όσοι αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, έδωσαν τη μάχη απέναντι στο φασισμό και τον ναζισμό !

Απευθυνόμαστε πλατιά:

Στους χιλιάδες νέους που συναντηθήκαμε στους δίκαιους αγώνες μας για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στη δουλειά καις την ζωή.

Στους νέους που έχουμε τα ίδια όνειρα και ανησυχίες για τη ζωή και το μέλλον μας.

Που δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση των μνημονίων και της διαρκούς ανασφάλειας. Που προβληματιζόμαστε γιατί την εποχή της ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, ζούμε χειρότερα από τους γονείς μας. Που δεν ανεχόμαστε στις πόλεις και τις γειτονιές μας να υπάρχουν φασίστες. .

Δίνουμε τη μάχη αυτή με το κουπόνι στο χέρι όλα τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ , όλοι οι νέοι υποψήφιοι που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Ψηφίζουμε αγωνιστικά και ανυπόταχτα! Ενισχύουμε το ΚΚΕ παντού!

Κάνουμε την πραγματική διαφορά!

Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, το πιο δυνατό ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση της φτώχειας, των μνημονίων, των πολέμων!»

Στην παρέμβαση παραβρέθηκε και ο Δημήτρης Βρύσαλλης, υποψήδιος Δήμαρχος Ηρακλείου με την Λαική Συσπέιρωση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί