Καλά, δε βλέπετε ότι «όλοι τα ίδια είναι»;

Ο ένας (Αλέξης Τσίπρας) ακυρώνει την περικοπή των συντάξεων, ο άλλος (Κυριάκος Μητσοτάκης) υπονομεύει, φωνάζοντας σαν περιθωριακός τύπος κι όχι αρχηγός κόμματος, ότι η μη περικοπή ανταλλάχτηκε με το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας. Άρα, εκείνος που δεν ανταλλάσσει, αν μπορούσε θα έκοβε τις συντάξεις (και πάλι)

Ο ένας δίνει την 13η σύνταξη, ο άλλος διακηρύττει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια. Κι ίσως κι αυτή «ανταλλάχτηκε» με το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας. Άρα, αν μπορούσε θα την έκοβε και πάλι.

Ο ένας στέκεται στο πλάι των πολλών που αδικήθηκαν, συνετρίβησαν από τις πολιτικές του άλλου, κι ο άλλος θεωρεί «φυσικό» να υπάρχουν αυτές οι αδικίες και ότι η κοινωνική ανισότητα είναι «φυσικός νόμος», ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι ο ίδιος αυτήν θα υλοποιούσε, αν μπορούσε.

Ο ένας χρηματοδοτεί μέσω κρατικών κονδυλίων την εργασία των νέων, ο άλλος και οι «δικοί του» την είχαν φτάσει στο 60%.

Ο ένας δίνει από την αρχή το κοινωνικό μέρισμα, για να αναπληρώσει κάποιες από τις απώλειες που ο άλλος προκάλεσε, αλλά ο άλλος το θεωρεί «ψίχουλα», αν και αυτός άρπαξε το εισόδημα των φτωχών Ελλήνων.

Ο ένας επιστρέφει τα «κέρδη» του κράτους στους φτωχούς, ο άλλος και η παρέα του τα άρπαζαν από τους φτωχούς και από τα δημόσια ταμεία.

Ο ένας έχει καθαρά χέρια και στέλνει τα λερωμένα στη Δικαιοσύνη, κι ο άλλος, με τα βρόμικα χέρια, προσπαθεί να λερώσει με fake news τον άλλο για να εμφανιστεί «καθαρός».

Ο ένας χτυπάει τη μαύρη εργασία, ο άλλος την ενισχύει πιστεύοντας ότι έτσι θα έρθει η «ανάπτυξη».

Ο ένας ανακοινώνει ότι μνημόνια τέλος, ώρα για την κοινωνία και τους πολλούς, κι ο άλλος μιλάει για διαλυμένη οικονομία και άρα νέα μνημόνια.

Ο ένας είναι με τους πολλούς, ο άλλος με τους λίγους, «εκλεκτούς», την ελίτ που όλοι μαζί κατέφαγαν τον τόπο.

Ο ένας αγκαλιάζεται από τους πολλούς ο άλλος από τους Μαρινάκηδες.

Πόσο «ίδιοι» είναι, δεν το βλέπετε;

Δεν καταλαβαίνετε ότι «όλοι τα ίδια είναι»;

Δε βλέπετε ότι η ισοπέδωση γίνεται από εκείνους, τους λερωμένους για να είναι πιο «φυσική» η βρομιά τους;

Candiot

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί