Η. Λυγερός: Μέσα στην τετραετία λύση στη στέγαση των Ρομά του καταυλισμού

             Στα εγκαίνια των γραφείων της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Κρήτης στη Αλικαρνασσό παρευρέθηκε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός  συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

 Ο Ηλίας Λυγερός και οι Ενεργοί Πολίτες τα τελευταία πέντε χρόνια στηρίζουν σταθερά τους Ρομά  στο Δημοτικό Συμβούλιο στα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον καταυλισμό τους, στα 2 Αοράκια.

 Οι προσπάθειες που έχουν επιχειρηθεί στο παρελθόν για την μετεγκατάσταση τους απέβησαν άκαρπες,  γιατί επί της ουσίας,  δεν υπάρχει  πολιτική βούληση, τόνισε ο κ Λυγερός και έτσι με διαχρονική ευθύνη όλων των δημοτικών αρχών, παραμένει ένας οικισμός παράγκας με ελλείψεις βασικών υποδομών.

Στην παράταξη  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»  είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος η Αφροδίτη Σεραφειμοπούλου, πρόεδρος του συλλόγου «Γυναίκες ΡΟΜΑ Κρήτης» .

«Θα αγωνιστώ στο πλευρό  του Ηλία Λυγερού, δηλώνει η υποψήφια των Ρομά, αναζητώντας μια θέση στον ήλιο, για τους Τσιγγάνους, για τις Τσιγγάνες και κυρίως για τα παιδιά μας».

 Ο Ηλίας Λυγερός από την πλευρά του δήλωσε και δεσμεύτηκε « ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη λύση του προβλήματος της στέγασης του καταυλισμού την επόμενη τετραετία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί