Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημ. Κουφοντίνα

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρενέβη στην υπόθεση της απόρριψης του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα, για χορήγηση άδειας.

Δείτε: Απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα για χορήγηση νέας άδειας

Κατάληψη στα γραφεία της ‘Αυγής’ για τον Δ.Κουφοντίνα – «Συνεχίζω μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος»

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου, με ομόφωνο βούλευμά του, απέρριψε τη νέα αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση νέας άδειας.

Κατόπιν αυτού, η κ. Δημητρίου ζήτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου καθώς και τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.

Ακόμη, ζήτησε και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και, όπως έχει δηλώσει, δεν προτίθεται να σταματήσει

Αρνητική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου στο αίτημα του ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα για τη χορήγηση νέας τετραήμερης άδειας

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 93/2019 βούλευμα το αίτημα, του καταδικασθέντος 11 φορές σε ισόβια Δημήτρη Κουφοντίνα, απορρίφθηκε ομόφωνα διότι οι δικαστές έκριναν ότι μπορεί να πληροί τις τυπικές, αλλά «δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις» που ορίζει ο νόμος.

Ο Κουφοντίνας νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία την τέταρτη ημέρα αφ’ ότου άρχισε απεργία πείνας, επειδή του αρνήθηκαν την έβδομη κατά σειρά άδεια που είχε αιτηθεί (σημειώνεται ότι έχει λάβει ως τώρα 6 άδειες τα τελευταία δύο χρόνια, τηρώντας τους σχετικούς όρους).

Ο Δημ. Κουφοντίνας που μεταφέρθηκε προληπτικά στα επείγοντα του νοσοκομείου, εξετάστηκε από τους γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Έκτοτε κρατείται φρουρούμενος σε ειδικό χώρο, σε υπόγειο του νοσηλευτικού ιδρύματος, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδρασή του, καθώς θεωρεί τις συνθήκες κράτησής του «απάνθρωπες και βάναυσες».

Αρνείται να δεχτεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και να δεχτεί τροφή και νερό σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τη διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» νοσοκομείου, όπου αναμένουν την επίσημη δικαστική απόφαση για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα και θα ενεργήσουν αναλόγως για τη μεταφορά του στις φυλακές Κασσαβετείας Βόλου ή για τη συνέχιση της παραμονής του στο νοσοκομείο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί