Νέες αποκαλύψεις για τον ‘Ορέστη’: Μάθαινε τους μαθητές του να ‘ψαρεύουν’ κοπέλες

Στο φως ήρθαν νέες αποκαλύψεις για τον τρόπο που δρούσε ο serial killer στην Κύπρο.

Είχε εμμονή με τα θύματά του. Τα παρακολουθούσε. Όσες των “μπλόκαραν” στα site γνωριμιών, τις προσέγγιζε ξανά σε άλλα κοινωνικά δίκτυα με άλλο όνομα.

Μάλιστα, προσέγγιζε τις κοπέλες με συγκεκριμένο τρόπο δίνοντας ανάλογες συμβουλές σε μαθητές φωτογραφίας που δίδασκε. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο Ίλαρχος μάθαινε στους “μαθητές” του πώς να προσεγγίζουν κοπέλες με τον τρόπο που το έκανε και εκείνος.

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, ο Ίλαρχος συνομιλούσε στα social media με πάνω από 30 γυναίκες. Οι έρευνες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν ολοκληρωθεί αφού συνεχίζονται οι προσπάθειες για να διαφανεί μέχρι πού έφτασε κάθε συνομιλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Φιλελεύθερος, οι ανακριτές του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν θέσει υπό παρακολούθηση τα προφίλ συγκεκριμένων γυναικών που είχαν έρθει σε επαφή με τον 35χρονο στρατιωτικό, για να διαπιστωθεί ποια είναι ενεργά και ποια όχι.

Αυτά που δεν είναι ενεργά για μεγάλο χρονικό διάστημα κινούν υποψία και γίνεται προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί τους για να διαπιστωθεί κατά πόσον απλά τα αδρανοποίησαν.

Επίσης, οι ειδικοί του ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν καταφέρει να φτάσουν στα δεδομένα που έκρυβε η κάρτα μνήμης που κατείχε ο 35χρονος και προσπάθησε να καταπιεί στη θέα των αστυνομικών, όταν συνελήφθη.

Στην κάρτα sim υπάρχουν αρκετά δεδομένα και κυρίως τις επαφές που είχε με γυναίκες το τελευταίο διάστημα. Ο “Ορέστης” ήταν πεπεισμένος μέχρι την τελευταία στιγμή ότι δεν θα έφταναν σ’ αυτόν οι Αρχές, γι’ αυτό και δεν πρόλαβε να απαλλαγεί από διάφορα στοιχεία που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν κατά την ανάκριση.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας για ένα από τα θύματα του 35χρονου στρατιωτικού – Σκότωσε με χτυπήματα στο κεφάλι την 30χρονη από το Νεπάλ

Με χτύπημα στο κεφάλι σκότωσε την 30χρονη από το Νεπάλ ο στρατιωτικός της Κύπρου, όπως έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Η σορός της άτυχης γυναίκας βρίσκεται υπό ιατροδικαστική εξέταση τις τελευταίες τρεις μέρες, ενώ τα αρχικά συμπεράσματα δείχνουν ότι ο τρόπος με τον οποίον ο «Ορέστης» σκότωνε τα θύματά του άλλαξε ή τουλάχιστον ποικίλε, αφού κάποιες από τις γυναίκες τις σκότωσε δια στραγγαλισμού ή στραγγαλισμού με κεφαλοκλείδωμα, ενώ την Ασμίτα καταφέρνοντάς της χτύπημα στο κεφάλι.

Ο χρόνος της δολοφονίας της προσδιορίζεται στο περσινό καλοκαίρι, ενώ όπως ο ίδιος ο 35χρονος στρατιωτικός κατέθεσε, την σκότωσε μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ βρίσκονταν σε περιοχή της Λευκωσίας όπου χτιζόταν εμπορικό κέντρο.

Οι εξετάσεις στη σορό συνεχίζονται, όπως και οι έρευνες στις δύο λίμνες στο Ξυλιάτο, για τον εντοπισμό των σορών της Μαρικάρ Βαλτέζ και της 6χρονης Σιέρρα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Αν ούτε σήμερα δεν υπάρξει κάποιο εύρημα, θα ζητηθεί η συνδρομή ραντάρ από τη Βρετανία.

Το νέο εύρημα στην Κόκκινη Λίμνη

Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη συνεχίζονται χωρίς σταματημό καθώς οι αρχές αναζητούν το πτώμα της 29χρονης Μaricar Valdez Arquiola. Όμως η σορός του θύματος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί. Ωστόσο, βρέθηκε ένας γυναικείος στηθόδεσμος, ο οποίος εστάλη αμέσως στα εργαστήρια προκειμένου να εξεταστεί.

Όπως αναφέρει ο Πολίτης, το νέο εύρημα θα εξεταστεί και σε συνδυασμό με την κατασκευή των τριών σφουγγαριών που βρέθηκε προχθές. Τα δύο ευρήματα μπορεί να είναι άσχετα με την υπόθεση αλλά κανείς δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να είναι και πολύ σημαντικά.

Όλα αυτά ενώ ο «Ορέστης» ανακρίθηκε ξανά αλλά αρνείται πως υπάρχουν άλλα θύματα, πέρα από τα επτά για τα οποία έχει ομολογήσει ή ότι συνδέεται με την μεγάλη καρό βαλίτσα που είχε βρεθεί τον περασμένο Φεβρουάριο σε κάδο σκουπιδιών κοντά σε εστιατόριο.

Όπως είχε αποκαλύψει ο Πολίτης, η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου είχε βρει σε κάδο έξω από το εστιατόριο της μια μεγάλη πράσινη βαλίτσα, την οποία επιχείρησε να σηκώσει αλλά ήταν πολύ βαριά και την άφησε στα σκουπίδια. Όταν ξέσπασε η υπόθεση του 23χρονου serial killer, αναγνώρισε τον δράστη ως έναν άνδρα που είχε πάει στο εστιατόριό της για φαγητό.

Ο «Ορέστης» υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη βαλίτσα και πως δεν υπάρχουν άλλα θύματα. Επέμεινε τα πρώτα θύματά του ήταν η Livia Bunea και η 8χρονη κορούλα της Elena Natalia Bunea, το 2016, οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν μέσα σε βαλίτσες από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι μετά τα όσα ομολόγησε την Μεγάλη Εβδομάδα ο «Ορέστης», άλλαξε στάση και δεν εμφανίζεται συνεργάσιμος με τις ανακριτικές αρχές και περιορίζεται στους ισχυρισμούς του.

Στο μεταξύ, οι ανακριτές του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα της κάρτας sim που ο Μεταξάς προσπάθησε να καταπιεί κατά τη σύλληψη του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «Ορέστης» ξεκίνησε να είναι ενεργός στα social media πριν από περίπου 5 χρόνια. Οι αρχές έχουν στοιχεία πως ο 35χρονος serial killer συνομιλούσε μέσω διαδικτύου και με προφίλ γυναικών από την Κύπρο.

Τα ισόβια

Ο Νίκος Μεταξάς, ο άνθρωπος που έχει σοκάρει την Κύπρο και όχι μόνο, είναι αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ στην Κύπρο. Με επτά φορές σε ισόβια. Επτά όσα και τα θύματά του.

Η υπόθεσή του έχει (ακόμα) κάτι πρωτοφανές. Για πρώτη φορά στα χρονικά της Κύπρου, ένας serial killer θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε επτά φορές ισόβια.

Η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ μέχρι σήμερα, ήταν αυτή στους δυο κατηγορούμενους για το πενταπλό φονικό που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπατο 2012, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε πέντε φορές ισόβια.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ποινή, επιβλήθηκε στον Χριστάκη Θωμά, ο οποίος καταδικάστηκε για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε 35 χρόνια φυλάκισηγια το τριπλό φονικό που διαπράχθηκε στη Λεμεσό το 2015.

Με πληροφορίες από ant1news.gr, philenews.comreporter.com.cy και cyprustimes.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί