Τιμητική εκδήλωση στο «Ταφικό Μνημείο Ηρώων Πεσόντων Μυλοποταμιτών» στου Λατζιμά

Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 9:30 π.μ. η τιμητική εκδήλωση στο Ταφικό Μνημείο Ηρώων Πεσόντων Μυλοποταμιτών» στου Λατζιμά.

Η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ρεθύμνης, την Τοπική Κοινότητα Πρίνου, τον Πολιτιστικό  Σύλλογο Πρίνου και την Ενορία Πρίνου, θα τιμήσει και φέτος την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στις 18 Μαΐου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 09:30 π.μ. στο «Ταφικό Μνημείο Ηρώων Πεσόντων Μυλοποταμιτών» που βρίσκεται στη θέση «Λατζιμά», της Τοπικής Κοινότητας Πρίνου της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου.

Η ανέγερση του Ηρώου έγινε από την  Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών που έχει έδρα την Αθήνα και τα μέλη της κατάγονται από την πρώην επαρχία Μυλοποτάμου, Νομού Ρεθύμνης.

Τα μέλη της Ένωσης, όπως και πλήθος κατοίκων του Ν. Ρεθύμνης κάθε χρόνο προσέρχονται και τιμούν τους συνεπαρχιώτες τους ήρωες, που πρόσφεραν την ζωή τους θυσία στο βωμό της πατρίδας και στα ιδεώδη της ελευθερίας.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παραστούν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος,  Κληρικοί, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι πρέσβεις: Βρετανίας  και Αυστραλίας, οι Αρχές του Νομύ, ‘άγημα με την Ελληνική Σημαία και τη Μουσική της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι Πολιτικών και Πολιτιστικών  φορείς, καθώς και πλήθος κόσμου.

                           Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

09.25: Προσέλευση επισήμων.

09.30: Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη

Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιου.

09.40: Προσκλητήριο Νεκρών

09.45: Καλωσόρισμα-Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της «Πανελλήνιας Πολιτι-

στικής Ένωσης  Μυλοποταμιτών» κ. Μανώλη Κυρίμη

09.50: Χαιρετισμοί:

– Αντιπερειφερειάρχη Ρεθύμνου κας Μαρίας Λιονή

-Δημάρχου Ρεθύμνης  κ.Γιώργου Μαρινάκη.

09.55: Κατάθεση στεφάνων: από εκπρόσωπο: της Κυβέρνησης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Βρετανικής και Αυστραλιανής Πρεσβείας, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ρεθύμνης,  Δημάρχους: Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου, Ανωγείων, από εκπροσώπους: Πανεπιστημίου Κρήτης, Αστυνομικών, Λιμενικών Αρχών, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Κομμάτων, Πολιτιστικών, Συνεταιριστικών και άλλων Φορέων, Συγγενών Πεσόντων και από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης  Μυλοποταμιτών.

10.05: Τήρηση σιγής 1΄. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Μουσική της

Ελληνικής Αστυνομίας

10.10: Δεξίωση από το Δήμο Ρεθύμνου με τη συνεργασία της Τοπικής Κοινότη-

τας Πρίνου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρίνου και της Ενορίας Πρίνου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί