Tα εγκαίνια του κέντρου κοινού της Δύναμης Πολιτών

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 9 Μάϊου τα εγκαίνια του νέου εκλογικού κέντρου κοινού της Δύναμης Πολιτών, στην οδό Ίδης.

Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή, η αισιοδοξία και το κέφι διάχυτα σε όλους τους υποψηφίους αλλά και τους φίλους της παράταξης που έδωσαν δυναμικό «παρών».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στον σύντομο χαιρετισμό του, ο οποίος ακολούθησε τον καθιερωμένο αγιασμό, έδωσε κι εκείνος γιορτινό τόνο, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας κρίσιμης μάχης. Μιας μάχης για την ψυχή της πόλης. Θα την δώσουμε μαζί, με ειλικρίνεια, καθαρό βλέμμα και καθαρό λόγο. Και θα την κερδίσουμε μαζί! Το Ηράκλειο θα συνεχίσει να προχωρά μπροστά. Μόνο Μπροστά».

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του Δήμαρχος αναφέρθηκε στα στελέχη της Δύναμης Πολιτών, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κάθε προεκλογικός αγώνας είναι δύσκολος – το γνωρίζω πλέον καλά. Όταν όμως έχεις δίπλα σου μια ομάδα τόσο δυνατή, όσο η ομάδα της Δύναμης Πολιτών, τότε όλα γίνονται ευκολότερα! Από αυτήν την ομάδα πηγάζει η βεβαιότητά μου, ότι θα είμαστε και σε αυτή την εκλογική μάχη οι νικητές.
Η παράταξή μας από το 2014 μέχρι και σήμερα αντλεί την δύναμή της από το ομαδικό πνεύμα των μελών της. Από το γεγονός ότι στις τάξεις της συστρατεύτηκαν διαφορετικές και σημαντικές προσωπικότητες που θέτουν «συστηματικά» το «εγώ» στην υπηρεσία του «εμείς». Είμαι χαρούμενος που σας έχω γνωρίσει και συνεργάζομαι καθημερινά μαζί σας για τεσσεράμιση καιπλέον χρόνια. Και είμαι, επίσης, χαρούμενος για το φρέσκο αίμα που προστέθηκε στην ΔύναμηΠολιτών.

Νέα παιδιά, με κατάρτιση και ενδιαφέρουσες ιδέες, συμπολίτες με πλούσια εμπειρία και επαγγελματική διαδρομή, άνθρωποι του μόχθου, επιχειρηματίες, αγρότες, επιστήμονες, άνδρες και γυναίκες με κέφι, όρεξη, βαθιά αίσθηση της προσωπικής τους ευθύνης απέναντι στην πόλη και ολόκληρο τον Δήμο και γνήσια, ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς, συναποτελούν την ομάδα.

Η Δύναμη Πολιτών είναι σήμερα πιο δυνατή από ποτέ. Με πλήρες ψηφοδέλτιο, αριθμητικά και κυρίως ποιοτικά. Μόνος οδηγός μας: η πρόοδος της πόλης και το καλό των δημοτών – ούτε οι κομματικές εντολές, ούτε
οτιδήποτε άλλο παρεμφερές»

Ολόκληρη η ομιλία του Δημάρχου:

«Σας ευχαριστούμε που ήρθατε απόψε, στα εγκαίνια του κέντρου κοινού του συνδυασμού μας.

Σας καλωσορίζουμε στον χώρο, ο οποίος όπως και το 2014 έτσι και το 2019, πιστεύουμε ότι θα εξελιχθεί σε τόπο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων για όλους όσους αγαπούν ετούτη την πόλη και έχουν ειλικρινές ενδιαφέρον για την πρόοδό της – για όλους όσους θέλουν να την δουν να συνεχίσει να
προχωράει μπροστά – Μόνο Μπροστά!

Σας καλωσορίζουμε στον χώρο όπου σε λίγες μέρες από σήμερα θα γιορτάσουμε όλοι μαζί την νέα νίκη της Δύναμης Πολιτών. Δηλαδή την δική σας νίκη !

Κάθε προεκλογικός αγώνας είναι δύσκολος – το γνωρίζω πλέον καλά. Όταν όμως έχεις δίπλα σου μια ομάδα τόσο δυνατή, όσο η ομάδα της Δύναμης Πολιτών, τότε όλα γίνονται ευκολότερα! Από αυτήν την ομάδα πηγάζει η βεβαιότητά μου, ότι θα είμαστε και σε αυτή την εκλογική μάχη οι νικητές.
Η παράταξή μας από το 2014 μέχρι και σήμερα αντλεί την δύναμή της από το ομαδικό πνεύμα των μελών της. Από το γεγονός ότι στις τάξεις της συστρατεύτηκαν διαφορετικές και σημαντικέςπροσωπικότητες που θέτουν «συστηματικά» το «εγώ» στην υπηρεσία του «εμείς».


Είμαι χαρούμενος που σας έχω γνωρίσει και συνεργάζομαι καθημερινά μαζί σας για τεσσεράμιση και πλέον χρόνια. Και είμαι, επίσης, χαρούμενος για το φρέσκο αίμα που προστέθηκε στην Δύναμη Πολιτών.

Νέα παιδιά, με κατάρτιση και ενδιαφέρουσες ιδέες, συμπολίτες με πλούσια εμπειρία και επαγγελματική διαδρομή, άνθρωποι του μόχθου, επιχειρηματίες, αγρότες, επιστήμονες, άνδρες και γυναίκες με κέφι, όρεξη, βαθιά αίσθηση της προσωπικής τους ευθύνης απέναντι στην πόλη και ολόκληρο τον Δήμο και γνήσια, ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς, συναποτελούν την ομάδα.

Η Δύναμη Πολιτών είναι σήμερα πιο δυνατή από ποτέ. Με πλήρες ψηφοδέλτιο, αριθμητικά και κυρίως ποιοτικά. Και με χιλιάδες συνοδοιπόρους: τους Ηρακλειώτες οι οποίοι έχουν αντιληφθεί το
μέγεθος της δουλειάς που έχουμε καταθέσει όλα αυτά τα χρόνια, που γνωρίζουν ότι διαθέτουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα και αντιλαμβάνονται το διακύβευμα των εκλογών.

Μαζί καταφέραμε πολλά: στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στον τουρισμό, στην κοινωνική πολιτική, σε όλους τους τομείς των αρμοδιοτήτων μας.
Αναμετρηθήκαμε με κάθε πρόβλημα της καθημερινότητας χωρίς να διστάσουμε, χωρίς να τα κρύψουμε κάτω από το χαλί.

Και θέσαμε τις βάσεις ώστε τα περισσότερα από αυτά να αμβλυνθούν ουσιαστικά και να οδεύσουν προς επίλυση στο άμεσο μέλλον. Ενδεικτικά αναφέρω την αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου: διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε την πλήρη χρηματοδότησή του έργου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Περισσότερα από 250 χιλιόμετρα δικτύου θα αντικατασταθούν, σε μια παρέμβαση από τις σημαντικότερες που έχουν γίνει ποτέ στο Ηράκλειο.

Και μαζί με τις συναφείς ενέργειές μας με άνοιγμα γεωτρήσεων, απογύψωση νερού στην ΔΕΥΑΗ και αλλαγή χιλιάδων υδρομέτρων, δρομολογούν επί τέλους την οριστική λύση του προβλήματος του νερού που ταλανίζει επί 10ετίες την πόλη.

Μπορώ να σας αναφέρω πολλά αντίστοιχα παραδείγματα: άλλωστε το γεγονός ότι απόψε βρισκόμαστε στην αναπλασμένη και αναβαθμισμένη οδό Ίδης, έχει κι αυτό τον συμβολισμό του: προφανώς αντιμετωπίσαμε προβλήματα και δυσκολίες και σίγουρα κάναμε λάθη. Δεν είπαμε όμως,
ποτέ ψέματα – πράξαμε και πράττουμε πάντα ότι θεωρούμε καλύτερο για τους δημότες.

Αυτός είναι ο μόνος οδηγός μας: η πρόοδος της πόλης και το καλό των δημοτών – ούτε οι κομματικές εντολές, ούτε οτιδήποτε άλλο παρεμφερές. Η δική μας ανεξαρτησία δεν αποτελεί μια όμορφη δήλωση επί χάρτου, ούτε εδράζεται σε απολίτικη προσέγγιση της αυτοδιοίκησης. Αποτελεί ιδεολογία. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας κρίσιμης μάχης. Μιας μάχης για την ψυχή της πόλης.

Θα την δώσουμε μαζί, με ειλικρίνεια, καθαρό βλέμμα και καθαρό λόγο.

Και θα την κερδίσουμε μαζί!

Το Ηράκλειο θα συνεχίσει να προχωρά μπροστά. Μόνο Μπροστά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί