«100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ & μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και το Ινστιτούτο της ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, οργανώνουν εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της πρώτης στο Ηράκλειο της Κρήτης στην Αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στις 18:00.

Τα εκατό χρόνια λειτουργίας της ΓΣΕΒΕΕ ισοδυναμούν με κάτι περισσότερο από τρεις γενιές επιχειρηματικότητας στο νότο της Ευρώπης, όπου ο ρόλος και η σημασία των μικρών επιχειρήσεων ήταν και παραμένει ακόμη ιδιαιτέρως σημαντικός για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης δεν περιορίζεται στο εορταστικό κομμάτι, αλλά αποτελεί μια διπλή ευκαιρία αναστοχασμού αφενός της πορείας της Συνομοσπονδίας και αναζήτησης προοπτικών, προτάσεων και λύσεων αναφορικά με τα θέματα που ενδιαφέρουν τις μικρές επιχειρήσεις, το μέλλον του συνδικαλισμού και το ρόλο των επαγγελματιών στη σύγχρονη εποχή, αφετέρου είναι μια σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας της επιχειρηματικότητας και της συνδικαλιστικής δράσης των ΕΒΕ στην πόλη του Ηρακλείου. Άλλωστε, τόσο το Ηράκλειο όπως και οι άλλες πόλεις και τα χωριά της Κρήτης και οι άνθρωποι της διαχρονικά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις διεκδικήσεις των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς. Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Κουράσης, θα παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες εορτασμού των 100 χρόνων και άλλες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν από συνδικαλιστικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη.

Ειδικές εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από ιστορικούς ο Νίκος Ποταμιάνος, συγγραφέας του λευκώματος «1919 – 2019 100 Χρόνια ΓΣΕΒΕΕ» και ιστορικός εντεταλμένος ερευνητής στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του ΙΤΕ θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα «Διατρέχοντας την εκατονταετή ιστορία της ΓΣΕΒΕΕ» και οι υποψήφιοι διδάκτορες Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης Σπύρος Δημανόπουλος, θα μιλήσει για τις «Συζητήσεις για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Κοινή Αγορά τη
δεκαετία του 1960 και οι επαγγελματοβιοτέχνες» και ο Δημήτρης Κυπριωτάκης θα ρίξει φως στην ιστορία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί