Σε κατάληψη προχωρούν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου

Σε κατάληψη αναγκάζονται να προχώρησουν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, λίγο πριν την εξεταστική περίοδο. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πρόεδρος του 15/μελους του σχολείου, Λίβια Χαντζάκου, παρουσιάζονται τα αιτήματα των μαθητών.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Προς το Δήμο Χερσονήσου,

Πάνε τόσοι μήνες από την προηγούμενη κατάληψη που μας υποσχεθήκατε τόσα πράγματα και δεν έγινε τίποτα. Είναι η πρώτη φορά που αναγκαζόμαστε να κάνουμε κατάληψη Μάιο μήνα. Η αποχέτευση δεν άνοιξε και το σχολείο όλο το χρόνο πλημμύριζε, ο χώρος έξω από το κυλικείο είναι ακόμα κατεστραμμένος(όταν βρέχει πλημμυρίζει και πατάμε στις λάσπες). Ζητήσαμε να βαφτεί το σχολείο και δεν έγινε τίποτα, ζητήσαμε υπόστεγο συγκέντρωσης κι δεν το πήραμε ποτέ, να επισκευαστούν οι λυόμενες αίθουσες που είναι τρύπιες.Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας το Καλλιτεχνικό χρειάζεται αυτόνομο κτήριο. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει μία αίθουσα εκδηλώσεων, ενώ υπάρχουν οι υποδομές ( κτήριο 302 )και η προσφερόμενη Αγγλικανική εκκλησία δεν είναι διαμορφωμένη όπως μας υποσχεθήκατε πριν 4 χρόνια. Οι μαθητές δεν μπορούν να εξασκήσουν τις ειδικότητες τους αφού δεν έχουμε τις υλικοτεχνικές υποδομές και τα ηλεκτρονικά μέσα. Έτος 2019 !!! Και εμείς παλεύουμε για το αυτονόητο. Πριν τις εκλογές σας ζητάμε να κάνετε πράξη τις υποσχέσεις που μας δώσατε.

Προς το Υπουργείο Παιδείας,

Είναι απαράδεκτο μήνα Μάιο να μην έχουμε  μια βασική ειδικότητα!!! Δηλαδή να έχουμε έναν ωρομίσθιο καθηγητή θεάτρου για 8 ώρες με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ούτε τελική παράσταση αλλά και να απαξιώνεται ο ρόλος του Καλλιτεχνικού. Μας έχουν υποσχεθεί εδώ και 2 χρόνια 10.000 ευρώ για κάθε χρόνο για υλικοτεχνικές υποδομές και δεν είδαμε ακόμα τίποτα. Απαιτούμε μόνιμους διορισμούς καθηγητών καλλιτεχνικών ειδικοτήτων(χορού-κινηματογράφου-θεάτρου). Ακόμα ζητάμε πιστοποίηση για τα έξι χρόνια καλλιτεχνικής εκπαίδευσης που λαμβάνουμε. Επίσης ζητάμε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μαθητές των σχολείων μας για την εισαγωγή στις σχολές των Τεχνών.

Προς το ΚΤΕΛ,

Διεκδικήσαμε δωρεάν μεταφορά για τους μαθητές για ενδοσχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες και οι μαθητές αναγκάζονται ακόμα να πληρώνουν.

Προς το Δήμο Ηρακλείου,  

Στην θεατρική παράσταση του 2017 μας υποσχεθήκατε οικόπεδο(ο ίδιος ο Δήμαρχος), που θα στεγάσει το σχολείο στην Πόλη του Ηρακλείου. Για να υλοποιηθεί μια υπόσχεση χρειάζεται να περάσετε στην φάση της υλοποίησης. Εμείς έκτοτε δεν έχουμε ενημερωθεί ούτε καν για σχεδιασμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί