Ο Μ. Συντυχάκης στην Βουλή για το αεροδρόμιο Καστελίου

Καταψηφίζει το ΚΚΕ τη σύμβαση για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης, που ήρθε για συζήτηση και κύρωση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, καθώς πρόκειται για «μια επένδυση ληστρική, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της περιοχής», όπως ανέδειξε ο βουλευτής του Κόμματος, Μανώλης Συντυχάκης, αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι (διαβάστε εδώ ολόκληρη την τοποθέτηση του). 

Με αυτή τη σύμβαση το δημόσιο παραχωρεί στην κοινοπραξία ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων το αποκλειστικό δικαίωμα της μελέτης, της κατασκευής, της συντήρησης και της εκμετάλλευσης του νέου αυτού αεροδρομίου, το οποίο θα είναι ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο.

«Κυβέρνηση, Δήμος Μινώα Πεδιάδας, Περιφέρεια παίζουν το παιχνίδι των εταιρειών», τόνισε ο Μανώλης Συντυχάκης, προσθέτοντας πως τα περί «αντισταθμιστικών» έχουν στόχο «να χρυσώσουν το χάπι και να περάσει στα μαλακά η έγκριση της ληστρικής σύμβασης παραχώρησης». Όπως εξήγησε, η σύμβαση αυτή θα φέρει αλλαγή των χρήσεων γης, βίαιο εκτοπισμό μεγάλου αριθμού αγροτοκτηνοτρόφων, υποβάθμιση των αγροτικών προϊόντων και της ίδιας της ζωής των κατοίκων της περιοχής που «θα κληθούν να ζήσουν σε ένα κλουβί με κηροζίνη» αυτοί και τα παιδιά τους.

Μια άλλη πλευρά που ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ είναι ότι «ο λαός, θα χρεωθεί το κόστος του αεροδρομίου για να βγάζει αμύθητα κέρδη η κοινοπραξία». Είναι χαρακτηριστικό πως η κοινοπραξία μπαίνει στο έργο με 5 εκατ. ευρώ μετοχικό κεφάλαιο, ενώ το κράτος θα της δώσει 180 εκατ. ευρώ «χρήματα του λαού», όπως σημείωσε.

Ολόκληρη η ομιλία του Μ. Συντυχάκη:

https://www.youtube.com/watch?v=KKr5Yg19vuo

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί