Ο σημερινός καιρός

Ο καιρός αναμένεται να παραμείνει άστατος έως τα τέλη του μήνα και από τις 12 Μαΐου αναμένονται νέο κύμα βροχών και αφρικανικής σκόνης. Για σήμερα, παροδικές βροχές αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς.Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις και πρόσκαιρα το πρωί θα φτάσουν τα 6 μποφόρ στα νότια πελάγη, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

 Η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για την Τετάρτη

Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές που το βράδυ θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3-4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΚαιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς.Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3-4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της.Ανεμοι: Δυτικοί, βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΚαιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια. Από το απόγευμα αίθριος.Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 14 ως 21 βαθμούς Κελσίου. 

ΑττικήΚαιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3-4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλονίκη Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί