Μ. Θραψανιώτης: Με βήματα προσεκτικά και σταθερά, η χώρα βαδίζει στην μεταμνημονιακή εποχή

 Δήλωση του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη
Θραψανιώτη,  σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Δείτε: Ήρθε η ώρα των πολλών: Η ανακοίνωση δέσμης θετικών μέτρων (βίντεο)

Όλα τα μέτρα του ‘πακέτου Τσίπρα’- Πώς επηρεάζονται οι τιμές των προϊόντων

Ανάσα για τα νοικοκυριά: Αυτά είναι τα τρόφιμα στα οποία θα μειωθούν οι τιμές

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Θραψανιώτη:

Η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015.  Δέσμευση με στόχο να κρατηθεί η κοινωνία όρθια και να βγει η χώρα  από τα μνημόνια.

      Η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, η πορεία της οικονομίας,  η δυνατότητα δανεισμού με χαμηλά επιτόκια (χαμηλότερα ακόμα και από την περίοδο της “ισχυρής Ελλάδας”) και κυρίως οι θυσίες του ελληνικού λαού, δημιούργησαν  τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα να μπορεί να κοιτάζει μπροστά με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

 Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μέτρα μόνιμου χαρακτήρα,
όπως η  13η σύνταξη, η μείωση  του ΦΠΑ στην εστίαση, τα τρόφιμα και το ρεύμα, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης  μέχρι 20.000 και η κλιμακωτή μείωση για τα μεγαλύτερα εισοδήματα, η έκπτωση των τόκων στεγαστικών δανείων από το φορολογητέο εισόδημα, η έκπτωση φόρου από τους συνεταιρισμένους παραγωγούς αλλάζει το τοπίο στην Ελληνική οικονομία.

     Με δεδομένο  επίσης ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο, οι πολίτες θα αντιληφθούν πραγματικά, ότι μετά από  εννέα χρόνια κρίσης, η χώρα μπαίνει σε μια νέα περίοδο.

      Το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, θα δώσει την δυνατότητα στους πολίτες να ρυθμίσουν υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια  της κρίσης και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν.

       Κρίση η οποία οφείλεται, για να μην ξεχνάμε, στις πολιτικές που  ασκήθηκαν τα χρόνια μετά την μεταπολίτευση από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις. Πολιτικές που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και στην επιβολή των μνημονίων.


     Με σταθερά βήματα και συνετή πολιτική, η χώρα βρίσκει τον βηματισμό της και αυτό γίνεται κάθε μέρα που περνάει πιο καθαρό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί