Κρήτη: Διακοπή στη δίκη για την υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος

Για τις 26 Ιουνίου διακόπηκε η δίκη στο πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης της ποινικής υπόθεσης του ταμειακού ελλείμματος της Μαρίνας Αγίου Νικολάου.

Στη σημερινή εκδίκαση, μετά από πολλές αναβολές της υπόθεσης, παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία από πλευράς της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Αγίου Νικολάου και η πλευρά του κατηγορούμενου ζήτησε διακοπή ώστε να εξετάσει τα στοιχεία που προέκυψαν ενώ ζήτησαν και να κληθεί και ο τότε πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ.

Θυμίζουμε ότι το σημερινό δικαστήριο αφορούσε την έφεση που είχε καταθέσει ο κατηγορούμενος εναντίον της πρωτόδικης απόφασης με το οποίο είχε κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση και απιστία στην υπηρεσία, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το Φεβρουάριο του 2013, επιβάλλοντας του φυλάκιση 14 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το αστικό σκέλος της υπόθεσης, δηλαδή τη διεκδίκηση του  χρηματικού ποσού, που θεωρείται ως υπεξαιρεθέν από το ταμείο της δημοτικής επιχείρησης της μαρίνας, το δικαστήριο σε α’ βαθμό είχε απαλλάξει το διοικητικό συμβούλιο με σχετικό βούλευμα.

Από το δικαστήριο αναμένεται, η έκβαση της υπόθεσης ως προς το ποινικό σκέλος, για να κρίνει και να εκδώσει απόφαση και ως προς το αστικό σκέλος της.

Σημειώνεται ότι το χρηματικό ποσό το οποίο έχει προσδιοριστεί ότι υπεξαιρέθηκε είναι 270.000 ευρώ.

Του Νίκου Τράντα, anatolh.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί