«Καρφιά» κατά του Αλ. Τσίπρα από τον Βέμπερ για τα θετικά μέτρα

Για «ανεύθυνες οικονομικές αποφάσεις» του έλληνα πρωθυπουργού έκανε λόγο ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο Βαυαρός πολιτικός, θερμός σύμμαχος του Κυριάκου Μητσοτάκη και γνωστός για τις πολεμικές του θέσεις κατά των ελληνικών συμφερόντων, δεν άφησε ούτε τη χθεσινή μέρα να πάει χαμένη. Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση της δέσμης θετικών μέτρων από τον πρωθυπουργό βάλθηκε κατά ολόκληρης της κοινωνικής αντζέντας που αφορά την Ευρώπη και προωθεί συστηματικά ο προοδευτικός πολιτικός χώρος.

Δείτε: Ήρθε η ώρα των πολλών: Η ανακοίνωση δέσμης θετικών μέτρων (βίντεο)

Όλα τα μέτρα του ‘πακέτου Τσίπρα’- Πώς επηρεάζονται οι τιμές των προϊόντων

Ανάσα για τα νοικοκυριά: Αυτά είναι τα τρόφιμα στα οποία θα μειωθούν οι τιμές

«Ο λαός της υπόλοιπης Ευρώπης δεν πρέπει να πληρώσει για τις συνέπειες [των κοινωνικών μέτρων Τσίπρα]. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εναντίον μιας ευρωπαϊκής ασφάλισης στους ανέργους». Συγκεκριμένα, ο Μαν. Βέμπερ χαρακτηρίζει ως «λάθος» το σύνολο των μέτρων ανακούφισης, μην κάνοντας διάκριση μεταξύ μέτρων άμεσης ανακούφισης και αποκατάστασης των αδικιών της κρίσης όπως η 13η σύνταξη που περιλαμβάνεται στα μέτρα που θα εφαρμοστούν ήδη από τη φετινή χρονιά.

 

Τα παραπάνω έλαβαν χώρα στο debate του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, του ARD, όπου σύμφωνα με τοαναλυτικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι δύο πολιτικοί «διασταυρώσαν τα ξίφη τους» για τη μεταναστευτική πολιτική, την πολιτική για το κλίμα, την αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς και θέματα όπως οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την αγορά εργασίας, η διαφάνεια των ευρωπαϊκών θεσμών, ο ρόλος των λόμπι στην ΕΕ.

«Ο Βέμπερ κάνει αντιπολίτευση στον Τσίπρα», γράφει σήμερα και το θέμα της Εφημερίδας των Συντακτών, τονίζοντας το σημείο της ομιλίας του όπου αναφέρει πως «αυτά τα πράγματα δεν έχουν σχέση με αλληλεγγύη» – συνδυάζοντας το επιχείρημά του για τις αλλαγές που εφάρμοσε η Γερμανία με βάση την «Ατζέντα 2010». Για να λάβει την απάντηση από τον κ. Τίμερμανς πως «η Γερμανία θα πρέπει να αυξήσει και αυτή τους μισθούς της», αναφερόμενος στο χρόνιο πάγωμα των μισθών στη χώρα του κ. Βέμπερ.

Τις δηλώσεις Βέμπερ σχολίασαν στο twitter ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής N. Παππάς, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτσης.

Left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί