Το απόγευμα ανακοινώνει τη δέσμη θετικών μέτρων ο Αλ. Τσίπρας – Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο

Όπως ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μαζί με το οικονομικό επιτελείο στις 19:00 στο Ζάππειο Μέγαρο.

 Ο Αλ. Τσίπρας θα ανακοινώσει δέσμη θετικών μέτρων στο πλαίσιο της νέας οικονομικής πολιτικής που ήδη έχει προαναγγείλει.

Πολιτική που εστιάζει στις φοροελαφρύνσεις και τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας. 

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανέφερε τη Δευτέρα από την Ξάνθη ο πρωθυπουργός, θα πρόκειται για μόνιμα μέτρα που θα μοιράζουν με δικαιοσύνη τις δυνατότητες που δίνει ο δημοσιονομικός χώρος.

Δείτε: Μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας από την Ξάνθη (βίντεο)

Ο Αλ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν θα βρεθώ στα Γιάννενα, θα γυρίσω στην Αθήνα ώστε μαζί με τον κ. Τσακαλώτο να προβούμε στις αναγκαίες ανακοινώσεις που όλη η Ελλάδα περιμένει σε ό,τι αφορά τον δημοσιονομικό χώρο. Ούτε ένα εφάπαξ μέτρο, μόνο μόνιμα μέτρα θα αναγγείλουμε».

Ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Έχω πλήρη επίγνωση. Παρά το γεγονός ότι τα μνημόνια τελείωσαν. Παρά το γεγονός ότι η χώρα βγήκε από την οικονομική κρίση. Τα ομόλογά μας βρίσκονται στην χαμηλότερη τιμή, έχουμε τον φτηνότερο δανεισμό από το 1997, από τότε που μετράται το δεκαετές ομόλογο. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που αυτή την ευημερία των αριθμών δεν την έχουν νιώσει ακόμα στη ζωή τους και στην καθημερινότητά τους. Μπορεί να ξεπεράσαμε την κρίση ως οικονομία, μπορεί να βγήκαμε από το βάρβαρο μνημονιακό καθεστώς, αλλά οι συνέπειες της χρεωκοπίας για πολλούς και πολλές είναι ακόμα εδώ. Εμείς, δεν πετάμε στα σύννεφα: Ξέρουμε καλά ότι παρά τα όσα πετύχαμε από το 2015, υπάρχουν ακόμη πολλοί που περνάνε δύσκολα. Και ο στόχος μας, η έγνοια μας, ο αγώνας μας ο καθημερινός, ξυπνάμε το πρωί και κοιμόμαστε το βράδυ με ένα μόνο πράγμα στο μυαλό μας: αυτός ο κόσμος να μπορέσει να δει την ανάκαμψη της οικονομίας και στη δική του ζωή. Και στη δική του καθημερινότητα, και στη δική του τσέπη, και στη δική του επιχείρηση. Διότι, πράγματι, εμείς έχουμε στο μυαλό μας τους πολλούς, όταν βεβαίως κάποιοι άλλοι αγωνίζονται για τα συμφέροντα των λίγων. Για εμάς δύναμη είναι οι πολλοί. Δύναμη είναι οι πολίτες που έχουν δικαίωμα σε ένα καλύτερο αύριο.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί