Στην επιτροπή της Βουλής η Πρωτοβουλία Πολιτών Πεδιάδας

Ανακοίνωση εξέδωσε η περιφερειακή κίνηση “Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη” σχετικά με την συνεχιζόμενη και σήμερα συζήτηση στη βουλή της σύμβασης παραχώρησης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συμπαράταξη με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ εφαρμόζουν με πανηγυρικό τρόπο τις νεοφιλελεύθερες επιταγές που υποτάσσουν την κοινωνία, την οικονομία, και το περιβάλλον στην εξουσία των αγορών.

Η διοίκηση ΑΡΝΟΥΤΑΚΗ ως συμπράττουσα αρχή, έχει γίνει βασικός υπερασπιστής του «μεγαλύτερου των μεγάλων έργων» όπως κομπάζει, την ίδια στιγμή που δημαγωγεί για την προσήλωσή της στην αγροτοδιατροφική σύμπραξη και τη συνεργασία του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό!

Οι νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί ηγετίσκοι του τόπου μας δεν μπορούν να επικαλούνται καμιά ωφέλεια για την χώρα μας , την Κρήτη και τη κοινωνία!!

Αντίθετα,

Η οικονομία της χώρας δεν θα αποκτήσει καμιά προστιθέμενη αξία αφού ινδικά κεφάλαια και η ΤΕΡΝΑ, στην οποία πλειοψηφούν ολλανδικά κεφάλαια, θα κατασκευάσουν αυτό το φαραωνικό έργο με συγχρηματοδότηση από τα τέλη του Αεροδρομίου ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.

Ο τουρισμός της Κρήτης θα ζημιωθεί, αφού σε συνθήκες άκρατου ανταγωνισμού τα τουριστικά πακέτα θα επιβαρυνθούν με νέα κόστη.

Η ευρύτερη περιοχή της Πεδιάδας θα επιβαρυνθεί με ρύπανση από τα βαρέα μέταλλα, με καταστροφικές επιπτώσεις στην αγροτική οικονομία και στο περιβάλλον.

Οι τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα δεχτούν καίριο πλήγμα, αφού θα ανοίξουν νέα πολυκαταστήματα στην εμπορική ζώνη που θα εκμεταλλεύεται συγκεντρωτικά το αεροδρόμιο.

Οι πολιτικοί μας άρχοντες δεν μπορούν να επικαλούνται χωροταξικό σχεδιασμό ούτε και συνεκτική δόμηση, αφού αυτός θα γίνει κατόπιν εορτής με δεδομένητην κατασκευή και λειτουργία του έργου που θα ανοίξει  νέες πληγές στην ύπαιθρο.

Δεν μπορούν να σημειωθεί καμιά ουσιαστική μείωση της ανεργίας μακροχρόνια,  αφού θα μεταφερθούν στο νέο αεροδρόμιο όλες οι δραστηριότητες του αεροδρομίου ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, και μόνο προσωρινές θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν κατά την κατασκευή των έργων.

Στην κατακλείδα όλων αυτών αναμένεται το γρήγορο ξεπούλημα του αεροδρομίου της Σητείας που περιλαμβάνεται στο νέο κύκλο παραχωρήσεων των περιφερειακών αεροδρομίων.

Καταγγέλλουμε στον κρητικό λαό την υποταγή του τόπου μας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ντόπια και ξένα, με την εθελόδουλη υποστήριξη των ελληνικών αρχών και τον καλούμε σε μετωπικό αγώνα για την ανατροπή αυτής της ζοφερής απαξιωτικής κατάστασης στην περιφέρεια μας, για την εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία της χώρας μας, την έξοδο από την ευρωζώνη και την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την κοινωνική και οικονομική αναγέννηση της Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί