‘Η εξόρυξη υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο χώρο της Κρήτης’ από το ΤΕΕ/ΤΑΚ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα Ανατολικής Κρήτης διοργανώνει εσπερίδα με θέμα : “Η εξόρυξη υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο χώρο της Κρήτης”, την Παρασκευή 10 Μαΐου και ώρα 19.00,στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Aquilla Atlantis στο Ηράκλειο.

Πρόγραμμα

Χαιρετισμός από την Ειρήνη Βρέντζου, Πρόεδρο της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι:

Γιώργος  Σταθάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης, εισήγηση με θέμα: «Το νέο Ινστιτούτο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στην υπηρεσία της αξιοποίησης των ενεργειακών πόρων της Χώρας».

Νίκος Πασαδάκης, Καθηγητής, Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Πολυτεχνείο  Κρήτης, εισήγηση με θέμα: «Έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην Κρήτη. Δημιουργική πρόκληση σε ευνοϊκή συγκυρία.».

Απόστολος Αλεξόπουλος, Καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εισήγηση με θέμα: «Υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα: μύθος και πραγματικότητα».

Δημήτρης Ιμπραήμ και Ολιβιέ Βαρδακούλιας, εκπρόσωποι της WWF εισήγηση με θέμα: «Το περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος της εξόρυξης υδρογονανθράκων σε Κρήτη και υπόλοιπη Ελλάδα».

Ερωτήσεις- τοποθετήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί