Ευ. Αποστολάκης για Τουρκία: Έχουμε δύσκολο γείτονα – Αντιμετωπίζουμε προκλήσεις (Βίντεο)

Το δόγμα “η Κύπρος αποφασίζει η Ελλάδα συμπαραστέκεται” θα ακολουθήσει η Αθήνα στην κρίση που εκτυλίσσεται στην κυπριακή ΑΟΖ, με την παρουσία του τουρκικού γεωτρύπανου ΠΟΡΘΗΤΗΣ.

Μιλώντας στο συνέδριο της Exposec-Defenseworld,στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης χαρακτήρισε «παράνομη την απόφαση της Τουρκίας να προβεί σε γεώτρηση στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μια απόφαση την οποία έχουμε καταδικάσει και η οποία έχει προκαλέσει πολλές διεθνείς αντιδράσεις, όπως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και πολλές άλλες πλευρές», προσθέτοντας : «Επικροτούμε την ψύχραιμη και νηφάλια στάση της Κύπρου, παραμένουμε σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και τους κοινοτικούς εταίρους και συμμάχους μας για τις επόμενες ενέργειες και υποστηρίζουμε την Κύπρο σε όλες τις ενέργειες».

Μάλιστα, ο κ. Αποστολάκης έκανε λόγο για τον “δύσκολο γείτονα” την Τουρκία επισημαίνοντας: «Έχουμε βέβαια έναν δύσκολο γείτονα. Αντιμετωπίζουμε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο χώρο του Αιγαίου και τις διάφορες ανυπόστατες αιτιάσεις, αντιδρώντας πάντα με σύνεση και στρατηγική ψυχραιμία. Παρά τα υφιστάμενα προβλήματα, από την πλευρά μας, καταβάλλουμε μια προσπάθεια εξομάλυνσης. Στη λογική αυτή, προγραμματίζεται το προσεχές χρονικό διάστημα συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών των δυο χωρών, για να καθοριστούν δράσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Εμείς, σε κάθε περίπτωση επιζητούμε την ειρήνη και τη σταθερότητα, την ίδια στιγμή όμως προασπίζουμε αποφασιστικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Δείτε το βίντεο :


militaire.gr, ant1

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί