Ξεκινά η 1η Έκθεση τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων “Κρήτη, Ομορφιά, Τέχνη & Παράδοση”

1η Έκθεση τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων “Κρήτη, Ομορφιά, Τέχνη & Παράδοση” με την οργάνωση του ραδιοφωνικού σταθμού Μελωδία 106,6 και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης,  ένα φεστιβάλ ομορφιάς, τέχνης, παραδοσιακής μουσικής και χορού αφιερωμένο στην Κρητική κουλτούρα!

Απολαυστικά αφιερώματα στην κρητική γαστρονομία, τυροκομία, ζαχαροπλαστική!

Κρητικά χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα μας συντροφεύουν καθημερινά!

Ελάτε να μάθετε την τέχνη του ξύλου, της υφαντικής, της ομορφιάς!

Ήχοι και εικόνες, που χαρακτηρίζουν την παράδοσή μας…

Προϊόντα, της πλούσιας κρητικής γης…

Δημιουργίες, από ανθρώπους του τόπου μας…

Με στόχο την προβολή και προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να γευτούν τα παραδοσιακά προϊόντα της κρητικής τυροκομίας, της ζαχαροπλαστικής, τις ευεργετικές δυνατότητες των βοτάνων της κρητικής γης σε πολλους τομείς της ζωής μας και στην κοσμετολογία,καθώς και τα εξαιρετικής τεχνοτροπίας παραδοσιακά χειροποίητα υφαντά κ.λ.π. αλλα και  να ενημερωθουν γυρω απο την τέχνη του ξύλου.

“Κρήτη, Ομορφιά, Τέχνη & Παράδοση”

1η Έκθεση τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων

10 έως τις 19 Μαΐου στην προβλήτα του Λιμεναρχείου Ηρακλείου!

Δευτέρα έως Παρασκευή 12 το πρωί με 10 το βράδυ

Σάββατο και Κυριακή 11 το πρωί  με 10 το βράδυ

Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό, την Παρασκευή στις 10 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι και τα

εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα στις 7 το απόγευμα, από την διοργανώτρια της έκθεσης Ειρήνη Σαγρέ και πλήθος προσκεκλημένων.

Δεκάδες παραγωγοί από την Κρήτη προσκαλούν να γευτούν οι επισκέπτες και να προμηθευτούν από τους παραγωγούς, τα αγνά τοπικά τους προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.

Μέλι, βασιλικός πολτός, τυροκομικά, παξιμάδια, καλιτσούνια, ξεροτήγανα, χειροποίητα ζυμαρικά, βότανα, αλόη, χαρουπόμελο, πρόπολη, ρακί, ρακόμελο,  σοκολατάκια με μέλι, αποξηραμένα φρούτα, μπάρες δημητριακών, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, λουκούμια, παστέλια, σοκολάτα και μερέντα από χαρούπι, γλυκά κουταλιού, σφακιανόπιτες, χορτόπιτες, λαδοκούλουρα, παραδοσιακά πιτάκια, σφολιατοειδή, χειροποίητες κατασκευές, φυτικά καλλυντικά, αρώματα, κοσμήματα κεριά, κεραλοιφές, αιθέρια έλαια και δεκάδες άλλα προϊόντα είναι στη διάθεση των επισκεπτών για να τα προμηθευτούν.

  Όλοι οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην έκθεση, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πλήθος εκδηλώσεων μουσικοχορευτικού και γαστρονομικού χαρακτήρα.

Κρητικά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα συμμετέχουν καθημερινά ανταμώνοντας η παραδοσιακή κρητική μουσική, με τον χορό γεύοντας παραδοσιακά εδέσματα του τόπου μας

Είσοδος Ελεύθερη

Μέ την υποστήριξη:

– 1. Ο.Λ.Η. Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου

– 2. Δή.Κ.έ.Η. Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλειου

– 3. Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου

– 4. Τμήμα Σαμαρειτών-Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί