Συγχαρητήρια από τον Μ. Συντυχάκη προς την μεικτή ομάδα νέων ΕΠΣ Χανίων

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Μ. Συντυχάκης με αφορμή την νίκη της μεικτής ομάδας νέων ΕΠΣ Χανίων στον τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος προεπιλογής ομάδων κάτω των 16 ετών έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Συγχαρητήρια και στις 2 μεικτές ομάδες των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου και Χανίων για τον συναρπαστικό προχθεσινό τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος προεπιλογής ομάδων κάτω των 16 ετών που κρίθηκε στα πέναλτι. Διπλά συγχαρητήρια στην ομάδα των Χανιών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας, σε ένα πρωτάθλημα που πραγματικός νικητής είναι το ποδόσφαιρο.

Συγχαρητήρια στον προπονητή, τους υπόλοιπους παράγοντες της ομάδας, τους γονείς για την επιτυχία που επετεύχθη σε δύσκολες συνθήκες για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η προσπάθεια τους συνολικά είναι αξιέπαινη.

Οι επιτυχίες του ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι αναντίστοιχες με την συνειδητή αδιαφορία των κυβερνήσεων, περιφέρειας και δήμων για τη ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού με την υποχρηματοδότηση, την έλλειψη υποδομών και των γενίκευση του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού μέσω χορηγών κτλ.

Για τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης το ζήτημα του αθλητισμού είναι ένα κορυφαίο ζήτημα, καθώς αφορά και απασχολεί τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τη νεολαία. Ο Αθλητισμός θα πρέπει να αποτελεί καθολικό κοινωνικό δικαίωμα των παιδιών, των νέων. Η νεολαία και ο λαός να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στην ενεργητική συμμετοχή στην άθληση μέσω της πρόσβασης σε σύγχρονες αθλητικές υποδομές, με την υποστήριξη επιστημονικού δυναμικού, με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να υπάρξει διασύνδεση της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο. Εκεί δηλαδή που παίρνει τις βάσεις ο νέος άνθρωπος και καλλιεργεί στάση για την άθληση ως τρόπο ζωής καθώς προάγει την άμιλλα, την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, κόντρα στον ανταγωνισμό και τον ατομικισμό, αποτελεί διέξοδο από τα ναρκωτικά και όλες τις τοξικοεξαρτήσεις.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί