Μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας από την Ξάνθη (βίντεο)


Στη μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ευμοίρου Ξάνθης – «Ο Μητσοτάκης θα κληθεί να πάρει θέση για όλα. Θα μας πει για το σχέδιό του να καταργήσει δώρα και επιδόματα, για το ασφαλιστικό Πινοσέτ, γιατί δεν ψηφίζει τα θετικά μέτρα που φέρνουμε, δίνοντας ανάσα σε εκατομμύρια», σημείωσε ο πρωθυπουργός ενόψει της συζήτησης στη Βουλή – «Siemens, Νοvartis, offshore και απολύσεις είναι οι λέξεις που συνοδεύουν τον πρόεδρο της ΝΔ»

Περιοδεία στην Ξάνθη πραγματοποιεί σήμερα, Δευτέρα 6/5, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Νωρίς το απόγευμα, επισκέφτηκε τα Κιμμέρια, όπου είχε συνάντηση και συζήτηση με κατοίκους από την κοινότητα Ρομά. Αυτήν την ώρα πραγματοποιεί ομιλία στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο Ευμοίρου στην Ξάνθη:

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/848490595509116/

«Ο κος Μητσοτάκης που κατά τα άλλα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές κρύβεται από πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση. Τόσο πολύ πιστεύει οτι θα νικήσει», ανέφερε ο πρωθυπουργός, κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Ξάνθη. Απόγονος μίας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ο κ. Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας που επιχειρεί ο κος Μητσοτάκης είναι εξοργιστική. Μειώνει τα άτομα με αναπηρία. «Δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης ούτε με τον κ. Κυμπουρόπουλο ή με το ξαναζεσταμένο φαγητό της πυρκαγιας στο Μάτι. Κάλυψε το Νίκο Γεωργιάδη για τη υπόθεση παιδοφιλίας» ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

Μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης

Μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, επανέλαβε ο Αλ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι οι λέξεις «Ζίμενς-Novartis-offshore» θα συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη για πάντα.

Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης

«Πρόταση μομφής κάνουν οι πολίτες στον κ. Μητσοτάκη» ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τονίζοντας, πως στην βουλή «θα μιλήσουμε για τη νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης». Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης. Ότι κάνουμε το κάνουμε με πρόγραμμα, ανέφερε ο κ. Τσίπρας ενώ πρόσθεσε ότι «την δεύτερη τετραετία θα μοιράσουμε με δικαιοσύνη, όχι τα βάρη αλλά τις δυνατότητες που δίνονται». 

Πολλαπλασιάστηκε η χρηματοδότηση για τη Ξάνθη

Μέσω του ΕΣΠΑ, στην τετραετία 2015-2019 εγκρίθηκαν για τον νομό Ξάνθης νέα έργα ύψους 37,6 εκατ. ευρώ, 14 φορές μεγαλύτερης χρηματοδότησης από την τετραετία 2010-2014 (2,6 εκατ. ευρώ) υπογράμμισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε επίσης στα δικαιώματα των γυναικών και είπε πως καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα της Σαρίας, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για τα δικαιώματα της γυναίκας. Επανεξετάζουμε για πρώτη φορά το νομοθετικό πλαίσιο του νόμου 1920/1991, που αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι ξεπερασμένο και πρέπει να αλλάξει, πρέπει να αντικατασταθεί από μια διαδικασία για την ανάδειξη Μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας και που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα, σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

Στις λαϊκές διεργασίες νιώθουμε σαν το ψάρι στο νερό

Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μάχες αλλά είμαστε σαν τα ψάρια μέσα στο νερό. Μας στηρίζει ο λαός και όχι οι ολιγάρχες και τα μίντια. Δεν λογοδοτούμε στα τζάκια και στους τραπεζίτες, ανέφερε ακόμη ο Αλ. Τσίπρας. Το 2015 κάναμε ένα βήμα πίσω αλλά δεν γίναμε τα τσιράκια της παλιάς εξουσίας, υπογράμμισε.5

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί