Εκλογικά παράδοξα στο Ηράκλειο και ο τίτλος συνδυασμού που παραπέμπει σε… ποινικό αδίκημα!

Ας γελάσουμε και λίγο με τις εκλογές!

Ανάμεσα στους τίτλους των παρατάξεων που μας απασχόλησαν ή μας απασχολούν αυτές τις ημέρες στις εκλογές για το δήμο Ηρακλείου και είναι δύο που προκαλούν… και άλλες σκέψεις ή ερμηνείες!

Παρεξήγηση πρώτη: Η παράταξη της Λιάνας Σταρίδα, που τελικά δεν παίρνει μέρος στις εκλογές, είχε τον τίτλο “Ηράκλειο ενΑλλαγή”. Προφανώς οι εμπνευστές είχαν το στόχο να περάσει στην κοινή ότι με την παράταξη το Ηράκλειο θα βρίσκεται σε πορεία αλλαγής, δηλαδή εν αλλαγή.

Έτσι όμως που είναι γραμμένος ο τίτλος και στην εκφώνησή του, μπορεί και να παρεξηγηθεί ότι υπάρχει μια εναλλαγή, δηλαδή, όπως λέει ο λαός, “μια από τα ίδια”.

Παρεξήγηση δεύτερη (και γνωστή μόνο στους νομικούς): Ο συνδυασμός του Γιάννη Κουράκη έχει τον τίτλο “Ηράκλειο 3.7.5.”.

Ο κ. Κουράκης εξήγησε ότι το “3” σημαίνει τους “τρεις κύκλους ζωής”, εντός του ιστορικού κέντρου, εκτός των Τειχών και το περιαστικό Ηράκλειο και το “7” τις 7 στρατηγικές προτεραιότητες της παράταξης και το “5”, ισάριθμες εμβληματικές παρεμβάσεις που υπόσχεται ο συνδυασμός στο Ηράκλειο.

Όμως το 375 είναι και το άρθρο του Ποινικού Κώδικα … περί υπεξαίρεσης! Πόσες παρεξηγήσεις και ερμηνείες μπορούν να υπάρξουν;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί