Δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο στο Βόρειο Αιγαίο η Χρυσή Αυγή

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η ΧΑ δεν επιλέγει να κατέβει αυτόνομα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αφού δεν κατέθεσε ψηφοδέλτιο παρά τις πρόσφατες αντίθετες δηλώσεις στελεχών και βουλευτή της όπως αναφέρει το τοπικό μέσο stonisi.gr, που διερωτάται αν  “έπιασαν τόπο οι «διαπραγματεύσεις»;”

Έντονο είναι το παρασκήνιο και πηγές μιλούσαν για σθεναρή αντίσταση των ντόπιων στελεχών της οργάνωσης οι οποίοι δεν επιθυμούσαν την αυτόνομη κάθοδο του μορφώματος στις Περιφερειακές εκλογές και ήταν απρόθυμοι να κατέλθουν ως υποψήφιοι.

Προέκριναν δε την στήριξη συγκεκριμένων προσώπων που ενστερνίζονται την «ιδεολογία» της οργάνωσης και κατέρχονται ως υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι σε ήδη υπάρχοντα ψηφοδέλτια. Αντίθετη ήταν η άποψη των στελεχών της Χ.Α. από Χίο και Σάμο που ζητούσαν την κάθοδο ψηφοδελτίου της οργάνωσης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θεωρώντας πως εξαιτίας του προσφυγικού οι συνθήκες είναι ιδανικές για μια τέτοια υποψηφιότητα. Τελικά υπερίσχυσε η άποψη να μην κατέλθει ψηφοδέλτιο της Χ.Α. στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Αντώνης Γρέγος ο οποίος κατάγεται από τη Χίο και βρέθηκε στο νησί για τις μέρες του Πάσχα, είχε δηλώσει σε μέσο ενημέρωσης της Χίου ότι ήταν 37 οι μέχρι τότε υποψήφιοι άνδρες και γυναίκες στα νησιά του βορείου Αιγαίου ενώ απαιτούνταν 41 για να συγκροτηθεί το ψηφοδέλτιο.

stonisi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί