Πρόεδρος της Δημοκρατίας από Χανιά: Υπαρξιακή και βιωματική η ελευθερία για τους Κρητικούς (Βίντεο & φωτο)

Στον Βάμο έφτασε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, για να παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις της Απελευθέρωσης της Επαρχίας Αποκορώνου.

Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχτηκαν ο Χανιώτης Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, η βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος” κ. Νίκος Παπαδάκης.

Αμεσα ξεκίνησε η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βάμου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού

Αμέσως μετά, η πομπή των επισήμων, προπορευόμενου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέβηκε με τα πόδια την ανηφόρα από τον Ιερό Ναό προς την πλατεία του χωριού όπου τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα οι συγκεντρωμένοι. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων.   

Υπαρξιακή και βιωματική η ελευθερία για τους Κρητικούς

“Για εμάς δεν νοείται ζωή χωρίς λευθεριά. Και αυτό η Κρήτη το εμπνέει ίσως περισσότερο από κάθε άλλη γωνιά του τόπου” ανέφερε στην ομιλία του στον Βάμο ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, κάνοντας λόγο για εθνικό φρόνημα το οποίο οι Κρήτες το αποδεικνύουν διαχρονικά.

Δείτε το βίντεο του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ ΕΡΤ – Φωτογραφίες zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί