Στη Βουλή τη Δευτέρα το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία- Τί προβλέπει

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής»:

Τι προβλέπει η ρύθμιση για τα ταμεία

Σημαντική φοροδοτική ευχέρεια, η οποία αναιρεί τα όποια επιχειρήματα περί αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους προς την εφορία, παρέχει σε χιλιάδες οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη η ρύθμιση η οποία κατατίθεται εκτός απροόπτου μεθαύριο στη Βουλή.

Κούρεμα από 55% έως και 70% για τις συνολικές τρέχουσες οφειλές. Στο 100% το κούρεμα προσαυξήσεων για τους αγρότες
Ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ και για τους αγρότες τα 30
Συνταξιοδοτούνται 80.000 οφειλέτες που σήμερα είναι “εγκλωβισμένοι”
Ωφελούνται 1,3 εκατ. ασφαλισμένοι με οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

Τι προβλέπει η ρύθμιση για την εφορία

Με ακόμα πιο ευνοϊκούς όρους για τους αγρότες, αλλά και για όσους είναι σήμερα «εγκλωβισμένοι» (περίπου 80.000) αδυνατώντας να συνταξιοδοτηθούν λόγω των οφειλών τους κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο με τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι συνολικές τρέχουσες οφειλές προς τα ταμεία θα κουρευτούν από 55% έως και 70%, ανάλογα με την «ηλικία» της αρχικής οφειλής και το ύψος των προσαυξήσεων που τις βαραίνουν.

Ελάχιστη μηνιαία καταβολή 30 ευρώ. Από 18 έως 120 οι δόσεις αποπληρωμής
Ευνοϊκότερη η υπαγωγή στη ρύθμιση για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ
Οκτώ+1 εισοδηματικά κλιμάκια με συντελεστές 4%-40% για τη διαμόρφωση της δόσης. Μεγαλύτερη δόση για τα υψηλά εισοδήματα
Ένταξη στη ρύθμιση μέχρι τις 28 Ιουνίου

Η πλατφόρμα για την υπαγωγή στη ρύθμιση για την εφορία, θα είναι ανοιχτή έως τις 28 Ιουνίου – Στο 100% το κούρεμα των προσαυξήσεων – Στις 6.000 το νέο πλαφόν δόσεων για τους αγρότες – Συνταξιοδοτούνται περίπου 80.000 υπερήλικοι οφειλέτες που σήμερα είναι

Ευ. Τσακαλώτος: Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε όσους από τους πολίτες έχουν ανάγκη

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για την εφαρμογή των 120 δόσεων στην ρύθμιση οφειλών στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα “Οικονομία και Κοινωνία μετά τα μνημόνια” που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δεσκάτης στα Γρεβενά.

“Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε όσους από τους πολίτες έχουν ανάγκη τη ρύθμιση και έχουν τη διάθεση να πληρώσουν τις οφειλές τους κα όχι να ικανοποιήσουμε πολίτες που δεν έχουν ανάγκη μια τέτοιας ρύθμισης για τις εκκρεμότητές τους” δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος και δημοσιοποίησε ότι αύριο (σ.σ. σήμερ) θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για να καταλήξουν στην τελική ρύθμιση του σχεδίου των 120 δόσεων.

Ανακοίνωσε ακόμη, ότι κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα υπάρξει ευρεία συζήτηση για την κατάρτιση ενός σχεδίου που θα αφορά τον τρόπο διάθεσης μέρους του πλεονάσματος 2019 – 2020. Άφησε να εννοηθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ότι δεν θα δοθεί υπό την μορφή κοινωνικού μερίσματος που μοιράστηκε το προηγούμενο έτος και τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αλλά εξετάζονται άλλες λύσεις που να έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί