Ήρθε η ώρα της αλλαγής, δηλώνει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σε μήνυμά του προς τον λαό της Βενεζουέλας

“Ήρθε η ώρα της αλλαγής”, διαμηνύει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε σήμερα και απευθύνεται στον λαό της Βενεζουέλας.

“Οι ΗΠΑ στέκουν σταθερά στο πλευρό σας, στον αγώνα σας για την ελευθερία και τη δημοκρατία”, δηλώνει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε αυτό το μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter, την ώρα που ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κάλεσε και πάλι σήμερα τον στρατό να εγκαταλείψει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

“Μπορείτε να έχετε τις υψηλότερες απαιτήσεις από τους θεσμούς σας, τον στρατό και τους ηγέτες σας και να ζητήσετε την επιστροφή στη δημοκρατία”, συνέχισε ο Πομπέο, για να καταλήξει, λέγοντας στα ισπανικά: “Είμαστε μαζί σας”.

Οι υποστηρικτές του Γκουαϊδό θα κάνουν σήμερα ειρηνικές πορείες προς διάφορα στρατόπεδα με στόχο να πείσουν τους στρατιωτικούς να ενωθούν μαζί τους. Νωρίτερα, ο Μαδούρο κάλεσε τον στρατό να είναι “έτοιμος” στην περίπτωση που η χώρα δεχτεί επίθεση από τις ΗΠΑ.

“Ο στόχος είναι να μεταφέρουμε το μήνυμά μας χωρίς να συγκρουστούμε, χωρίς προκλήσεις”, έγραψε ο Γκουαϊδό στο Twitter. Κάλεσε τους υποστηρικτές του να μοιράσουν φυλλάδια στους στρατιώτες ώστε να τους πείσουν να στρέψουν την πλάτη τους στον Μαδούρο και να ταχθούν στο πλευρό του, υποσχόμενος ότι θα τους δώσει αμνηστεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί