Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιοχή των Δειλινών στο Ηράκλειο

Χθες Πέμπτη 2/05 πραγματοποιήθηκε περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή, τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Δημήτρη Βρύσαλη, υποψήφιο Δήμαρχου Ηρακλείου. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Δημήτρης Κριαράς και Ρένα Σκυβελάκη όπως και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Ηρακλείου Δημήτρης Βουρλιώτης, Κώστας Κελεσής, Μιχάλης Κοσμαδάκης και Αργυρώ Σκουτέλη.

Το κλιμάκιο περιόδευσε στις γειτονιές και στα μικρομάγαζα της περιοχής και ολοκλήρωσε την περιοδεία στη καφετέρια «UNO» όπου μίλησε με τους κατοίκους. Την συζήτηση απασχόλησαν η έλλειψη αθλητικών χώρων στις γειτονιές, το ζήτημα των αυθαιρέτων που είναι οξυμένο στην ευρύτερη περιοχή αλλά και οι κατασχέσεις και οι διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά.

Ο Σ. Βασιλειάδης ανέδειξε πως οι χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι διακοπές ρεύματος και νερού στα λαϊκά νοικοκυριά είναι κατευθύνσεις που εφαρμόζουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και κάνουν θρύψαλα το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» και αποδεικνύουν ότι στο κυνήγι του κέρδους κανένα δικαίωμα δεν είναι κατοχυρωμένο, ούτε βέβαια αυτό της λαϊκής στέγης. Το ΚΚΕ έχει πρωτοστατήσει σε όλους αυτούς τους αγώνες για τη λαϊκή κατοικία. Για αυτό έχει σημασία όπως τόνισε «στις κάλπες που έρχονται να ενισχύσουμε το ΚΚΕ, να εμπιστευτούμε τη δύναμη μας και πιο ισχυροί την επόμενη μέρα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας!»

Με τη σειρά του ο Μ.Συντυχάκης τόνισε πως η κυβέρνηση αλλά και τα τοπικά δεκανίκια της στο δήμο και στην περιφέρεια φέρουν τεράστια ευθύνη για την κακή κατάσταση που υπάρχει στις λαϊκές γειτονιές, για την έλλειψη υποδομών όπως αντιπλημμυρικά έργα, σχολεία και χώρους αναψυχής ενώ δίνουν απλόχερα εκατομμύρια για επενδύσεις σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους για να εξασφαλίζουν τα κέρδη τους. Γι αυτό στις επερχόμενες εκλογές οι λαϊκές οικογένειες να απορρίψουν όλους εκείνους που στήριξαν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα ενώ μεγάλωσαν τα προβλήματα του λαού και εμπόδισαν την ικανοποίηση των δικών του αναγκών. Επισήμανε επίσης πως «σε αυτές τις εκλογές στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε ανάσες ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, ν’ ανοίξουμε το δρόμο για να επιβάλλουμε ριζικές αλλαγές, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. Για να πιστέψει ο λαός στο δίκιο του. Να εμπιστευτεί τη δύναμή του, απαιτώντας την ικανοποίηση των δικών του αναγκών. Για να περάσουμε στην αντεπίθεση!»

Τέλος ο Δ. Βρύσαλης στάθηκε στο ότι ο ηρακλειώτικος λαός έχει πείρα από ιδιωτικοποιήσεις αθλητικών χώρων, όπως το κολυμβητήριο στην περιοχή, που για να αθληθεί ένας νέος χρειάζεται να πληρώσει “διόδια”, αλλά και από το κλείσιμο των ερασιτεχνικών σωματείων αθλητισμού ή πολιτισμού λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και χώρων στις γειτονιές. Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στα δημοτικά συμβούλια στέκονται στο πλάι όλων αυτών των συλλόγων, με ανοιχτό μέτωπο απέναντι σ’ αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν το σύγχρονο δικαίωμα στον αθλητισμό σε εμπόρευμα. Όπως σημείωσε: «έχουμε τα παραδείγματα των κομμουνιστών δημάρχων και τη διαφορά σε χώρους πράσινου και άθλησης στους Δήμους τους. Για αυτό καλούμε το λαό να αναδείξει περισσότερους κομμουνιστές Δημάρχους και αγωνιστές στα Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια, για την πραγματική διαφορά για το συμφέρον του λαού!»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί