Κρήτη: Από το κρουαζιερόπλοιο στο νοσοκομείο με μηνιγγίτιδα

Μια 63χρονη γυναίκα, επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου “HORIZON” μεταφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο των Χανίων, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Λιμενικού Σώματος,  ενημερώθηκε, τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, η Λιμενική Αρχή Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 63χρονη αλλοδαπή επιβάτης, του Κ/Ζ “HORIZON” σημαίας Μάλτας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Τα συμπτώματα που παρουσίασε η γυναίκα χθες, υψηλός πυρετός και δυσκαμψία στον αυχένα ανησύχησαν τους ιατρούς του κρουαζιερόπλοιου με έκριναν απαραίτητη την μεταφορά της στο Νοσοκομείο των Χανίων.

Το “HORIZON” κατέπλευσε στον λιμένα Σούδας Χανίων, όπου αποβίβασε την ανωτέρω, η οποία στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων για ιατρική περίθαλψη.

Η 63χρονη Ισπανίδα επιβάτης διαγνώστηκε με μικροβιακή μηνιγγίτιδα.

Τελικά οι εξετάσεις που τις έγιναν έδειξαν πως έχει προσβληθεί από μικροβιακή μηνιγγίτιδα από πνευμονιόκοκο. Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων Μηνά Βουλγαρίδη με τον οποίο επικοινώνησε το Kriti24.gr, η συγκεκριμένη μορφή μηνιγγίτιδας δεν είναι ιδιαίτερα μεταδοτική. Ωστόσο ο 63χρονη Ισπανίδα νοσηλεύεται απομονωμένη.

Kriti24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί